Extended Network Banners

Khamis, 28 Oktober 2010

kna saman!!!!!!!!

okew..
dapat surat saman..
huhu..melayang kot RM300..
urmm..len kali bawak lagi kete slow2 okew..
huhu!!!
sangat geram kott..weeeeee
tapi xpe la..
huhu..
tak tahu na update ape dah..
malas
penat
penat
penat
sakit kepale
sakit hati
sakit otak
sakit la seme2..
menyampah kot..
motiff kaw na post kat cni ni napew cik adek oitt??
ahaha..
sukew ati i la..
ni kan blog i..hua2..
* okew2..saje2 je la cakap macam tue..
xdek motif ponn..huhuhu..
weeeeeeeeeee..
assalamualaikum~~

penat

Penat Dengan Semua ni...
Sakit..
penat..
urmm..sedih..
entah la..
tak tahu nak cakp ape dah..
tak nak buat awak serbe salah.
harus lupakan kamu..
perlu ke saye delete awak dari fb?
urmm..
entah la..
penat..
penat
penat dengan seme ni..
sakit!
sangat sakit bila kita lihat orang yang kita sayang
mesra dengan orang lain kan..
tapi xpe la..
kita bukan ada ape2 ikatan pun kan..
urmm..sungguh sakit!
tapi xpe la..
harus lupekan kamu..
kuatkan semangatku ya Allah..
buka kan lah pintu hati ini..
lepaskanlah dirinya dari hatiku..
...................
.....................
................
............
.........
.......
....

Selasa, 26 Oktober 2010

pemberian dari seorang teman~


okew..ni la Gelang y paling ku sayang sekali..
huhuhu..
walaupun nampak macam biasa jee kan..
tapi sangat sayang akan gelang ini..
wawawawa..
kenape tetibe jadi skema ini..huhu..
ape ape pun..
gelang ni kan..
da ramai y tegur..heeeeeeeeeeee..
katanya gelang ni nampak mahal..huuu..
entah la..berape harganya..
sebab gelang nim orang yang hadeahkan..
weeeeeeeeeeeeeeee...
biasanya mutiara lau padankan dengan kaler hijau..
memang sangat chantikk kan.. =)

okew.. thanx untuk orang tue..sebab adeahkan gelang nim..
sangat sukew..walaupun die xmoh bagi tahu harge die berapa..
tapi ku sendiri dah tahu harga gelang tue berapa..
tadaaaaaaaaaaaaaa...weeeeeeee..


urmm..thanx untuk gelang n set mutiara tue okew..
xmoh sebut name..heeeeeeeeeeeee...
okew2 xmoh membebel panjang..kekgi melalut ale ke laen..

heeeeeeeee...

okew2..
semoge dapat jawab exam dengan baek..insyaAllah..
Jangan malas study..kuatkan semangat okew..

study rajin2.. =)

semoga dapat 3.5++ untuk sem nim..insyaAllah..amiin~ =)

jage diri selalu..jangan lupe solat..

takecare..~ =)

Naz @ bRai

Muhd Nazrin Akmal..atau
lebih dikenali sebagai Naz..
hehhe..atau..
atau..
nama popular beliau adalah bRai..weeee...
okew2.. Brai..
sajew na femeskan kaw dekat blog aku nim..
ehehe..
special utk ko kali nim aku post..ahahaha..
ke nak aku letak gambar ang sekali??
ahaha..aku ase xyah la letak gambar ang..hehe..
kekgi ramai pulak y mintak no fon ang dari aku..ahaha..
okew2..da banyak sangat membebel..hehe..
nim..na ucapkan terimakasih sangat2 taw..
sebab bagi adeah nim..weeeeeeeeeeee..
naz seorang kawan yang baek..
seronok taw lau dapat se group dengan naz..
ahaha..
okew..sem 1 jep kott se group dgn naz..ahaha..
tapi ape2 pon bekerjasame dengan naz sangat seronok..wawawa..
okew2..
y sarung pensel tue naz kasik..orang len pun dapat okew..
ahaha..jangan na jeles..
urmm..mase tue naz g bercuti ke sarawak lau xsilap..hehe..
urmm..thanx naz! hehe..len kali kasik la lagi..ahaha..
okew2..gelang nim naz bagi mase adeah hari jadi ku..
hehehe..thanx naz..
ni jep gelang kaler kuning y aku ade..hehe..
aku da jage dengan elok..hehehe..
x hilang pun..hehehe..
thanx2..
sukew2..
urmm..
ntah na membebel ape dah..
neways..semoge kaw sukses slalu keyh..
all da besh utk final exam nim..
semoge dapat dean list sem nih..
chaiyok22 naz! hee..
weeeeeeeeeeeeeeeee..
takecare!

teddy bear.. =)

taaadaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
ni teddy bear baru..weeeeeeeeee..
sape bagi???
huhu..
..................weeeeeee..
tq2..sangat sukew..
name die Mr eE..
wawawa.. okew2..
mR eE pun eE la..wawawa..
Hari-hari tidow di temani oleh Mr Teddy dan Keroppi jep..
hehe..tapi..tapi kann..
tapi..hehe..
bermula dari semalam..
tidurku ditemani Mr eE sekali..weeeeeeeeee...
thanx untuk teddy bear..
sukew2!!~~~huhu..
sangat comeii..
makasihh~ =)


Isnin, 25 Oktober 2010

Rob thomas..


Now it seems to me
That you know just what to say
Words are only words
Can you show me something else
Can you swear to me that you’ll always be this way
Show me how you feel
More than ever baby

[Chorus:]
I don’t wanna be lonely no more
I don’t wanna have to pay for this
I don’t want to know the lover at my door
Is just another heartache on my list

I don’t wanna be angry no more
You know I could never stand for this
So when you tell me that you love me know for sure
I don’t want to be lonely anymore

Now its hard for me with my heart still on the mend
Open up to me, like you do your girlfriends
And you sing to me and it’s harmony
Girl, what you do to me is everything
Make me say anything; just to get you back again
Why can we just try

[Chorus:]
I don’t wanna be lonely no more
I don’t wanna have to pay for this
I don’t want to know the lover at my door
Is just another heartache on my list

I don’t wanna be angry no more
You know I could never stand for this
So when you tell me that you love me know for sure
I don’t want to be lonely anymore

What if I was good to you, what if you were good to me
What if I could hold you till I feel you move inside of me
What if it was paradise, what if we were symphonies
What if I gave all my life to find some way to stand beside you

[Chorus:]
I don’t wanna be lonely no more
I don’t wanna have to pay for this
I don’t want to know the lover at my door
Is just another heartache on my list

I don’t wanna be angry no more
You know I could never stand for this
So when you tell me that you love me know for sure
I don’t want to be lonely anymore

I don’t wanna be lonely anymore [x3]



betul ke panadol merbahayekan kesihatan???


JANGAN AMBIL PANADOL & PANADOL ACTIFAST / SOLUBLE LAGI (TERUTAMA MEREKA YANG ADA GASTRIK)

UNTUK PENGETAHUAN
, ikuti sebuah kenyataan benar dari seorang yang mengalaminya...


"Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya. Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol. Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain.

Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita. Ia merosakkan organ hati. Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun. Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan.

Seperti kata doktor tersebut, sakit kepala disebabkan ketidak-seimbangan elektron/ion di dalam sel otak. Sebagai rawatan alternatif, beliau mencadangkan membeli sebotol atau 2 botol minuman isotonik, campurkan dengan air minuman pada kadar 1:1 atau 1:2. Mudahnya, secawan isotonik dengan 2 cawan air minuman.

Saya dan suami pernah mencuba kaedah ini dan mendapati ia berkesan. Kaedah lain ialah merendam kaki ke dalam besin yang mengandungi air suam. Ia akan memberi tekanan darah menurun dari kepala anda.

Panadol adalah sejenis "painkiller", semakin banyak anda mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda. Bererti anda perlukan dos yang lebih lagi apabila ia kurang berkesan.

Kita semua akan jatuh sakit apabila usia kita semakin meningkat. Untuk wanita, mereka akan melalui pengalaman melahirkan zuriat. Bayangkan mereka akan diberi dos yang kuat apabila terpaksa melalui proses beranak melalui pembedahan. Jika anda terlalu banyak mengambil Panadol atau Paracetamol sepanjang hidup anda, seperti mereka yang ada migrain, ia akan memberi kesan sifar terhadap kesakitan yang anda alami dan anda memerlukan ubat yang lebih kuat lagi untuk mengurangkan rasa sakit. Adakah anda sanggup diberi dadah yang kuat seperti morfin?

Hargailah kehidupan anda. Fikir sebelum mudah memasukkan ubat yang "biasa" ini ke dalam mulut anda.


email dari seseorang.. weeeeeeeeeeee~ =)

Ahad, 24 Oktober 2010

Yang Lalu Biar la berlalu

Mengingat dan mengenang masa lalu, kemudian bersedih atas nestapa dan kegagalan di dalamnya merupakan tindakan bodoh dan gila. Itu, sama artinya dengan membunuh semangat, memupuskan tekat dan mengubur masa depan yang belum terjadi. Bagi orang yang berpikir, berkas-berkas masa lalu akan dilipat dan tak pernah dilihat lagi. Cukup ditutup rapat-rapat, lalu disimpan dalam ruang penglupaan, diikat dengan yang kuat dalam penjara pengacuhan selamanya. Atau, diletakkan di dalam ruang gelap yang tak tertembus cahaya. Yang demikian, karena masa lalu telah berlalu dan habis. Kesedihan tak akan mampu mengembalikannya lagi, keresahan tak akan sanggup memperbaikinya kembali, kegundahan tidak akan mampu merubahnya menjadi terang,dan kegalauan tidak akan dapat menghidupkanya kembali, karena ia memang sudah tidak ada.

Jangan pernah hidup dalam mimpi buruk masa lalu, atau dibawah payung gelap masa silam, selamatkan diri anda dari bayangan masa lalu! Apakah anda ingin mengembalikan air sungai ke hulu, matahari ketempatnya terbit, seorok bayi keperut ibunya, air susu kepayudara sang ibu, dan air mata ke dalam kelopak mata? Ingatlah, keterikatan anda dengan masa lalu, keresahan anda atas apa yang telah terjadi padanya, keterbakaran emosi jiwa anda oleh api panasnya, dan kedekatan jiwa anda pada pintunya, adalah kondisi yang yang sangat naif, ironis, memprihatinkan, dan sekaligus menakutkan.

Membaca kembali lembaran masa lalu hanya akan memupuskan masa depan, mengundurkan semangat, dan menyia-nyiakan waktu yg sangat berharga. Dalam Al-Quran, setiap kali usai menerangkan kondisi suatu kaum dan apa saja yang telah mereka lakukan, Allah selalu mengatakan, "Itu adalah umat yang lalu". Begitulah, ketika suatu perkara habis, maka selesai pula urusanya. Dan tak ada gunanya mengurai kembali bangkai zaman dan memutar kembali roda sejarah.

Orang yang berusaha kembali ke masa lalu, adalah tak ubahnya orang yang menumbuk tepung, atau orang yang menggergaji serbuk kayu.

Syahdan, nenek moyang kita dahulu selalu mengingatkkan orang yang meratapi masa lalunya demikian:"Janganlah engkau mengeluarkan mayat-mayat itu dari kuburnya". Dan konon, kata orang yang mengerti bahasa binatang, sekawanan binatang sering bertanya kepada seekor keledai begini,"mengapa engkau tidak menarik gerobak?"... "aku benci khayalan", jawab keledai.

Adalah bencana besar, manakala mengabaikan masa depan dan justru hanya disibukkan oleh masa lalu. Itu sama halnya dengan kita mengabaikan istana-istana yang indah dengan sibuk dengan meratapi puing-puing yang telah lapuk. Padahal, betapapun seluruh manusia dan jin bersatu untuk mengembalikan semua hal yang telah berlalu, niscaya mereka tak akan pernah mampu. Sebab, yang demikian itu sudah mustahil pada asalnya.

Orang yang berpikiran jernih tidak akan pernah melihat dan sedikitpun menoleh kebelakang. pasalnya, angin angin akan selalu behembus kedepan, air akan mengalir kedepan, setiap kafilah akan berjalan kedepan, dan segala sesuatu bergeak maju ke depan. Maka itu, jangan pernah melawan sunah kehidupan!

CiKu..CiKu..Kuci..ciKu..hehe


okew..asek makan eskrem jep kan..
kali ni,mam buah buahan pulak..weeeeee...
hehe..kali ni makan buah ciku..
wawawa..serius..dah lame xmakan buah ciku..
hehehe..da ampir setahun lebey kott xmkn buah ciku..
huhu..bebaru ni g pasar malam..
hehe..nampak ade orang jual buah ciku..
hehe..ape lagi,suruh la ummi beli buah ciku..
wiwiwiwiw..
macam mengidam pulaks..
hehe..teringin sangat na mam buah ciku..
akhirnya dapat juga la merase buah ciku..
hehe..serius..
tak tipoo..
buah ciku tue sangat sedapp..
maniss pulak tue..
wawawa..
sape ade kencing manis,plss jangan makan!
hehehe...walaupun dia buah buahan,
tapi gula dalam buah tue sangat mengundang
penyakit kott..weeeeeeeeeee...
huhu..
okew la..
nak tidow da..ngantuks sudeyy..
huihuihui..
semalam gtaw uncle sal interview kat company nim.
company ni nak pakai engineer..
huhu..tapi na kelayakan degree..
tue y offer kat uncle tue..
huhu..sangat menarik tawaran orang tue..
urmm..kan bagus lau aku ade degree..
weeeeeeeeeeeee....
sangat seronok..
time2 malas na cari keje tetap ag,dah banyak pulak
peluang pekerjaan..
tapi ape2 pun..
buat mase sekarang, try untuk settle
untuk my own company ni duluw kan..huuu~
okew la..
nite semua..
sweet dream..sleep well..
takecare..jage diri selalu..
smile always..

Sabtu, 23 Oktober 2010

good bye my lover

Goodbye My Lover – James Blunt Song and Lyrics Code


Did I disappoint you or let you down?
Should I be feeling guilty or let the judges frown?
‘Cause I saw the end before we’d begun,
Yes I saw you were blinded and I knew I had won.
So I took what’s mine by eternal right.
Took your soul out into the night.
It may be over but it won’t stop there,
I am here for you if you’d only care.
You touched my heart you touched my soul.
You changed my life and all my goals.
And love is blind and that I knew when,
My heart was blinded by you.
I’ve kissed your lips and held your hand.
Shared your dreams and shared your bed.
I know you well, I know your smell.
I’ve been addicted to you.

[x2]
Goodbye my lover.
Goodbye my friend.
You have been the one.
You have been the one for me.

I am a dreamer and when i wake,
You can’t break my spirit – it’s my dreams you take.
And as you move on, remember me,
Remember us and all we used to be
I’ve seen you cry, I’ve seen you smile.
I’ve watched you sleeping for a while.
I’d be the father of your child.
I’d spend a lifetime with you.
I know your fears and you know mine.
We’ve had our doubts but now we’re fine,
And I love you, I swear that’s true.
I cannot live without you.

[x2]
Goodbye my lover.
Goodbye my friend.
You have been the one.
You have been the one for me.

And I still hold your hand in mine.
In mine when I’m asleep.
And I will bare my soul in time,
When I’m kneeling at your feet.
Goodbye my lover.
Goodbye my friend.
You have been the one.
You have been the one for me.

I’m so hollow, baby, I’m so hollow.
I’m so, I’m so, I’m so hollow.
I’m so hollow, baby, I’m so hollow.
I’m so, I’m so, I’m so hollow.

Bad Day

Where is the moment we needed the most
You kick up the leaves and the magic is lost
They tell me your blue skies fade to gray
They tell me your passion’s gone away
And I don’t need no carryin’ on

You stand in the line just to hit a new low
You’re faking a smile with the coffee you go
You tell me your life’s been way off line
You’re falling to pieces every time
And I don’t need no carryin’ on

Because you had a bad day
You’re taking one down
You sing a sad song just to turn it around
You say you don’t know
You tell me don’t lie
You work at a smile and you go for a ride
You had a bad day
The camera don’t lie
You’re coming back down and you really don’t mind
You had a bad day
You had a bad day

Well you need a blue sky holiday
The point is they laugh at what you say
And I don’t need no carryin’ on

You had a bad day
You’re taking one down
You sing a sad song just to turn it around
You say you don’t know
You tell me don’t lie
You work at a smile and you go for a ride
You had a bad day
The camera don’t lie
You’re coming back down and you really don’t mind
You had a bad day

(Oooh.. a holiday..)

Sometimes the system goes on the blink
And the whole thing turns out wrong
You might not make it back and you know
That you could be well oh that strong
And I’m not wrong

(yeah…)

So where is the passion when you need it the most
Oh you and I
You kick up the leaves and the magic is lost

Cause you had a bad day
You’re taking one down
You sing a sad song just to turn it around
You say you don’t know
You tell me don’t lie
You work at a smile and you go for a ride
You had a bad day
You’ve seen what you like
And how does it feel for one more time
You had a bad day
You had a bad day


Takecare
All Da Besh
G00d Luck
Miss you..
Nite..sleep well..

Jumaat, 22 Oktober 2010

......

Tadi baru jap berbual dengan my ummi..
huhu..
urmm..ummi tanye sal diep..
wawawa..urmm..okew..tak tahu nak jawab ape..
sebab dah dekat 3 minggu ku tak contact dengan diep..
ku pun senyap jep la..
tapi ummi dapat tahu kott..huu..
sebab ummi suruh ku sampaikan salam kat diep..
wawawa..sangat malas..
urmm..ummi nie..len hari la lau nak suh sampaikan salam pun..
urmm..ummi suh pesan kat diep jawab exam dengan baek..
wawawa..lagi kes berat!
bila mase la aku nak sampaikan..huhuhu..
nampak gaye,kene la contact balik..tapi...............
urmm..ntah la..
kalau ummi tahu aku dah lame x contct die.
..for sure ummi tanye banyak2 kang..
..............
okew..
urmm..tadi bicara soal kerjaya..
urmm..aku gtaw ummi..
bukan tak nak cari kerja tetap..
tapi............
ada sebab2 kenape aku x nak apply keje tetap lagi..
urmm..
ummi cakap..
jangan duk jage ati orang jepp..
nanti kite sendiri y rugi..
urmm..
bila dengar ayat ummi tadi.
ade betul nya jugak..
huhuhuhu..
urmm..
urmm..
urmm..

maen Lego bersame imantow..hee~

ini iman..
anak sepupu ku..hehe..
pantang nampak camera..
siap la die suh amik gambar..
wawawa..kakak x maluw,,hehe..
dah ade adek pun isap susu dalam botol ag..
hehe..
okew2..cubew korang teke umur iman bapew?
......
teka lah.hehe..
4 tahun??
salah..hehe..
baru 3 tahun la umur diew..hee~
Jomm maen lego dgn kakak jomm..
weeeeeeeeeeeeee~

kakak iman cakap nie bobo ngan baba..
hehehe..
kakak cakap diorang tak gi sekolah.
ahaha..
Kakak ajak wat istana untuk bobo ngan baba..
hehehe..jomm tolong kakak bina istana untuk bobo n baba..
weeeeeeeeeeeeeeeeee...huhu..
dah na ciap dah kakak kan..hehe..
jap...
kite tengok hasil die nanti yekk..
heeeeeeeeeeee..
^_^
okew...
tadaaaaaaaaaaaaaaaaa...
nie la hasil nya..hee..
tapi yang ni hasil kali ke dua..wawawawa..
salah upload duluw.hehehe..
hasil y pertama,
yang kat bawah ni..hehehe..

huhuhu..
sekali sekale join dak kecik men pun besh jugak..
huhuhu..
urmm..hilang tension bile layan kerenah dak kecik..
urmm..


Ahad, 17 Oktober 2010

merapu~

Ada orang cakap
Cinta itu Indah jika kita temui cinta sejati..
Tapi..
Ada orang kate..
Cinta itu indah sebab dengan cinta kita dapat belajar
erti kehidupan yang sebenar..
huu..
entah la..malas nak layan mood jiwang..hee..
kekgi mulew la ade yang meraaunggg...huihui..
0upss..jam sudah menandakn 11.36 malam..
hee.. Urmm..
Jap lagi besday my uncle..hee..
dah tua pun dia ehh..urmm..
Selamat Hari Jadi UNCLE..
Semoge di murahkan rezeki..cepat2 la jadi Engineer Elektrik yep..
dakyoh jual air buoh dah..heee... =)
Urm..malam ni na tidow awal..
hee..sok kejew..urmm..
petang lak na g KL..huihui..
doakan keselamatan kami ya.. =)
sebelum na akhiri penulisan nimm..
huhuhu..
penulisan la sangat..aha..
urmm..na ucap selamat malam utk org jauh tue..
orang y duk kat seberang tanjung tue..huhu..
sleep well..sweet dream..
(lame x msg awak kan..urmm..)
jage diri s0kmo yepp..
takecare..
All da besh..
Belajar rajin2 ya..
salam~
..................................................

saje2


Malam semalam hujan..malam ni pun Hujan jugak..
Urmm..dah dua malam ku tidur bertemankan hujan..
huu..sangat suke.. Nak2 bila tidur di temani bunyi hujan..
Urmm..tapi...kalau dapat hidu bau hujan pun besh jugak..
Urmm..macam mane ekk bau hujan??
haa..tue korang kene la try sendiri yekk..huu~




Okew..
Setelah sekian lame tidak menjejakkan kaki ke taman bandar..
akhirnya, hari ni, aku dan adek aku pergi ke taman bandar..
dengan alasan untuk jalan2 je sebenarnya..
sebab da sumbak doh duk dumoh..
huu..tapi pape pun sempat gak mengenakan pakaiaan riadah..


hee..so,,,...
aku ngan adek aku ber jogging la tadi keliling tasik taman bandar tue..
aishh.. terase segar jap otak tadi..hee..
tadi sempat 2 pusingan jep..
hee..ingatkan na p lagi sok petang berjogging kat taman bandar..


tapi sok dah kene g KL..
huu.. urmm.. tapi xpe la..
balik dari kL nanti leh g lagik kan.. =)

urm...
agaknye dah lame kott aku x g taman bandar tue..
sampaikan banyak gak la perubahan pada taman bandar tue..hee..
urmm..
dah macam tempat tumpuan utama jep tadi..
sebab ramai sangat kott kat taman bandar tue..


huihui..

ape ape pun rancangan A sudah di laksanakan..hee..
harap2 tak de halangan la..wawawawawa...
saya nak turunkan berat badan..hee...
hwaa.. sok mungkin jadual keje ku amat la padat..huu..
urmm..tapi xpe..kene berusaha kan! hee..

Jangan putus asa !!!!!!!!!!!!!!!!

hee...chaiyokk22222!!!!!...


Lebih baek kite menyembunyikan perasaan atau kite mempamerkan perasaan kite??

urmm..

masing2 ade care masing2 kan..

urmm..

Sabtu, 16 Oktober 2010

eskremm..nyum2..cejukk

malam2 macam ni..
bosan2..da la selesema..hwaa..
urmm..hujan plak tue..huihui..
sangat sukew ujan..kekgi mulew la sblm tidow nanges la tue..aha.
(sengal jee kott..)
tekak terase na mam eskremm..huu..
memg carik nahas kan!!!
huu..tapi xpe la..dah teringin sangat na makan eskrem memalam butew mcm ni..
aishh,,bgidamm kew??hikhik,..dop la..x ngidam pom..
wase nok makang jee..hee..
huu..urmm..
makan jugak la..
amik eskrem perisa mangge..hee..
huk2..dap22..
tapi cejukk.. =D
hee..
urmm..cejuk22 mam eskrem..
jangan demam sudeyy..hee...
na ucap selamat malam untuk org tue..
huu..walupun die xtahu..tapi xpe la..
na pesan dari jauh jepp..urmm..
selamat malam awokk..huu..
study molep2..huuu..
takecare..

erkk??

(gambar hiasan semate-matew..tiade kne mngene dgn cite.. =))
Akan tiba dimana kamu harus berhenti mencintai seseorang BUKAN kerana orang itu berhenti mencintai kita,


MELAINKAN kerana kita menyedari bahawa orang itu akan lebih berbahagia apabila kita melepaskannya.

apabila kamu benar-benar mencintai seseorang jangan lepaskan dia,
jangan percaya bahawa melepaskan SELALU bererti kamu benar-benar mencintai.

MELAINKAN BERJUANGLAH dengan cintamu. itulah cinta sejati...
lebih baik menunggu orang yang kamu inginkan DARIPADA berjalan bersama orang yang tersedia.

kadangkala, orang yang paling kamu cintai adalah orang yang PALING menyakiti hatimu dan
kadang kala,teman yang menanggis bersamamu adalah cinta yang tidak kamuSEDARI.

Kadangkala orang yang mencintaimu adalah orang yang tak pernah menyatakan cintanya padamu...kerana orang itu takut kau berpaling dan menjauhinya....



Dan bila suatu masa dia hilang dari pandanganmu...
Kau akan menyedari dia adalah cintah yang tak pernah kau sedari..



jage diri sokmo..

takecare..

All da besh..

miss you..



................


bila hati rasa sedeyy..
cartoon jadi peneman..hee..
aishh..ape ni..urmm..
urmm..
chocolate??
urmm..chocolate still la jugak jadi peneman..
tapi sekarang xleh na mam chocolate..
wawawaawa..
urmm..kangen sama dia..wawawwwawa..

urmm..
urmm..knape banyak urmm ni,,.
aishh..
urmm..xsukew nyew..hehe..

urmm..rindu..
nak borak dgn dia..
tapi...
tapi..umm..
urmm..
lau mesej pun xpe da kan..
tapi xmoh mesej..
xmoh call...
xmoh chat..


kenapew ade ase mcm tue??
urmm..ntah la..hwaaa... =(
sedeyy..
tadi pon tengok citew kartun y die pernah kasik..
urmm..urmm..


eee...xsukew perasaan mcm ni..
n situasi mcm ni..huk2..
like??
ohoho..dislike!ekeke..
huhuuu..


takecare..
jage diri sokmo..
huu..

menyampah!huihui..

hukhuk~




huk2..

kaki ku sakit..hwaa..hehe..

tapi okew la..

kaki y lebam kene hempap di mejew tue dah semakin pulih..

hehehe..tadi operate sendiri kaki tue..wawawa..




hehe..kaki dah nak sembuh..hehe..

urmm..xsabar na jalankan misi terbaru..hehe..


misi apekah??? hehe..

same2 lah kite nantikan okew..ehhehe~




miss sumone..


urmm.. na mesej.tapi xnak..


na komen kt fb tapi xnak..


na call tapi xnak..


seme xnak..huu..


tapi saye na tggl pesan utk awak..:






jage diri leklok ye awok..


urmm..study molep2..


all da besh ya..


takecare..


Jangan lupe solat..


jangan lupe makan ya..


baek-baek selalu =)


lirik lagu


Selagi hayatku dikandung badan
Dirimu tak mungkin kupersiakan
Hanya padamu cinta yang bersemi
Seindahnya syurgawi
Begitulah sumpah hatiku ini
Di dalam sepi memuja dirimu
Bagaikan setia ombak dan pantai
Yang amat sukar dipisahkan
Cinta yang hadir bukan dipaksa
Lahirnya dari luhur budi
Salju terasa
Sebak melanda ke jiwa
Begitu hakikatnya terjadi
Cinta dan rindu jadi sakti
Engkau dan aku
Sama merintih
Kerana dia
Rindu di puncak mahligai
Bagai sembilu yang menghiris hati
Pedih membara kasih tak kesampaian
Menanti sentuhan belaianmu sayang
Padamu ku pinta
Agar kau menghargai rinduku
Padamu kuserahkan segalanya
Yang terbenam di dasar hatiku
Kerana engkau kekasihku
Selagi hayatku di kandung badan
Dirimu tak mungkin ku persiakan
Hanya pada mu cinta yang bersemi
Seindahnya harum syurgawi
Hanya pada mu cinta yang bersemi
Seindahnya harum...
Syurgawi


..:: Lestari ::..

..:: Rindu di puncak mahligai ::..


Lagu ni..de orang suh aku dengar..huu..
mulew2 mcm malas da na layan lagu2 mcm ni..hehe..
tapi besh la pulakk..wawawa..
hee..makasih2!!.hehe..

cerpen loghat tranung.. hehe..

Jangan tahan gelak yepp.. hee~
........................................................................................................................

KISAH AMING GI SEJID.



Ayoh ye kate doh tok bolih ikut. Ye nok ikut gok . Pah tu dalang sejid wat bising. Ye berembah ngan abang dia. Bising Bango. Ayoh dia hok tengah mayang ni nok maroh dok tau ahh. Geletik tangang rasa nok bui penampor sutir. Orang laing kiri kanang dalang sof mok’o rase gitu jugak, mesti dok kusuk semayang. Kalu ye maghi dekat, bulih junga tangang, belang-belang bace fatehoh, mesti kena keppok pale, baru ye bulih dudok diang. Base anok dok rajing mari sejid, ye ingat sejid ning macang padang tepat maing. Ye berembah, ye berembah jugak nge abang dia. Nok buwak gane , budok dua taung , dok tahu ke mende. Orang paka baju melayu nok gi sejid, ye derah-derah gi ambek baju retek dalang robok. Tak dok pioh, ye buke abih sorok dalang rumah cari pioh, bulih ke dia pioh besar, paka jugak, paka jugak walaupung dok lekat di pale. Tengelang separuh dahi napok butir mate je dua butir, kelit-kelit. Ayoh ye kate “Aming doh ayoh gi ahhh, kek gi aming bising, dok dudok diang, kaca orang mayang”. Panda ye jawak “Aming uduk je, Aming diang je, Aming mayang nge ayoh”. Uhh, jawak bukang maing juruh. Ayoh dia pong ajoklah, nok try ,bulih ke dok dia duduk molek-molek mase orang semayang jumaat. Kalu dok ajok kang ye nangis guling hanyar depang mok dia, sapa orang abih mayang. Rohoklah mok dia nok suruh senyap kekgi.

Mase khetbah tu ye start doh, iyah-iyah ye fire ke abang dia. Abang ye senyak je, dok layang. Ayoh ye keling-keling dari jauh, pah tu cerelong ngan wat mulut cettum gitu. Marohlah tu .Ye senyak kejap. Pah tu ye segok-segok pulak abang dia, iyah-iyah, koya jadi ultrameng lawang raksakse. Ayoh ye cerelong lagi, ambek jari tunjuk bubuh dekat nge bibir, wat gerok kiri kanang. Perit meto , takutlah tu konong. Derah-derah ye gi duduk bira abang dia, terkising-kising senyung. Dok dan dua minit ye segok pulak abang dia, maing pogong-pogong pulak, iyah-iyah..

Ayoh dia buat isyarat ke abang dia ,suruh maghi dekat. Ayoh dia bisik “koho teruk adik mung ning, mung ajok adik mung gi blakang, tepat orang buh lipar nung, mung layang ye berembah, kot panda ye ah nok begocoh ke, nak berguling ke, nok teranding di dinding ke.Dok bolih jadi gining, ye kaca orang nok mayang kekgi.” Abang dia ajoklah gi blakang. Ye pong derah-derah ikut.




Amanglah sementor. Bulihlah dengar khetbah molek skit. Tok imang perabih khetbah dia, pas tu sedia nok semayang. Pah takbir je , bace patehoh, eh-eh tubik mari duane dok tahu, ye mari pulok nge abang dia. Duk selit celoh sof. Ye akat takbir jugak pah tu wat mulut bebet-bebet, pecih-pecih, pecih-pecih bunyi, bace mende dok tau. Ekseng je lebih.Mase abang dia sujud ye buwak pulok, tengok molek ngat abang dia sujud, kabat lallu atah blakang wat macang kuda. Keduk-keduk , bising bango. Mase abang dia duduk , ye pelok tekok abang dia , lepah tunju dua tige butir, debih-debih bunying. Gitulah sapa orang abih semayang.

Lepah bagi salang, kiri dan kanang, ayoh dia cerrelong slalu, bulat gete mate dia macang nok sembul , maroh tahap gajah naik minyok. Ye kejut ke mate sembul ayoh dia , Ye lari gi nusuk blakang abang dia, tahu nye saloh sebab ayoh ye pesang benor doh jangang wat bising dalang sejid. Ayoh dia saoung slow-slow “Sape maing masae mayang takdi hahhh ?”. Dalang takut-takut dia jawak “Bukang Aming”. Kebetulang tok imang tengah bace doa lepah mayang, tok makmung pulak jawak rama – rama “Aminggggg”. Ye kejut , watpe semua orang kata Aming. Ayoh dia kate lagi “Sape bising bango main gocoh dalang sejid hahhh” . Tok Imang bace doa .Makmung jawab aminggggg. Ye pucat lesi doh muke, ye jawak “Bukang Amingggggg, bukang Amingggg.. muke paling kiri kanang tengok ke makmung, mintak kasihang belas. Abang dia doh dok tahan suke tengok keaadaang dia hok pucat lesi. Ayoh dia wat lolok tanye lagi “ sape hok maing berembah dalang sejid ahhhh?”. Tok Imang perabih doanya, hok akhir dia kate “Ya Rabbal Alaminnnnnn”, kuat skit dari biase. Makmung-makmung sume pakat perabih amingkan doa tok imang, kate kuat skit dari biase “Amin Ya Rabbal Alamin”. Ye kejut hanyar. Bukang Aming, Bukang Aming, selok ye nangis takutan. Makmung sume tengok ke dia . Derah-derah Ye gi jerba ke ayoh dia. Reboh nungging ayoh dia sapa sellok kaing-kaing. Abang dia dok tahan, suke sampai guling bating depang sof.


Jumaat, 15 Oktober 2010

bila??

ketew Nissan fairlady z nim smartkan..
wawawa..tadik mase kat traffic light ketew kaler hitam nissan fairlady z ade kt sebelah..
waaaaaaaaaaaaa...sangat smart..
xtipoo pun..hehehe..
aihh..leh x na ngorat org y bawak ketew tue??
ahaha...
urmm..
bila lah agaknyew ekk aku dapat drive kete mcm ni..
huhuhu...
kejew duluw..hehehe..
urmm...kepenatan la rini..
huhu..
arini x kejew..wawawa..
sebab arini g lawat abah kat ospital..huu..
balik kul 8 mlm tadi..
pastu terus g office ummi..huu..
sangat penat..huhu..
urmm..
Na berangan ag kew??
okew..nak jew drive ketew mcm ni..
urmm..bila kah agaknye ekk??
heee..
okew..lau na dgn care cepat..
kene la carik orang kaya kan..
kawin ngan orang kaya..ahaha..
kompem dapat pakai ketew ni..hehe..
tapi tiada kepuasan la..
sebab xdapat beli dengan usaha sendiri..
wawawwawawa...
urmm..xpe....
teruskan usaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
yeah!!!!!!!!!!!!!!!!
kuatkan semangat..ehheehe...
ingat lah lirik nim...ehehe..


bila mungkin ada luka cuba tersenyumlah.bila mgkn tawa cuba bersabarlah.kerna airmata x abadi akan hilang dan berganti. (hilangkan berganti)..bila mgkn hidup hampa dirasa mungkin kan hati rindukan dia kerana hanya dengannya hati tenang damai jiwa..dan raga..dan tertakdir menjalani segala kehendakMu ya robbi.. ku berserah ku berpasrah hanya padamu ya robbi ~~

selamat malam semua..

takecare..

Jage Diri molep2..

Miss you..

Semoga Abah cepat sembuh~~ =)

...........................................

Khamis, 14 Oktober 2010

wanita

Ujar lelaki, wanita itu lemah

Ujar wanita, mereka adalah lembut

Antara lemah Dan lembut.....besar perbezaannya

Namun Ada yang tidak rela mengakuinya

Telah ditakdirkan ...kerana lembut wanita

Tidak gemar perbalahan.. Kecuali jika terpaksa

Lalu wanita pun diam

Diam seolah-olah menerima...

Dalam diam, wanita gigih melaksanakan kewajipan

Dalam diam ,wanita terus terusan bekerja

Di pejabat sebagai kerani...di rumah sebagai suri

Dari sebelum tercalit garis putih di subuh Hari

Hingga jarum jam tegak bertindih jari

Lelaki yang mengaku kuat .celik Mata sarapan sudah terhidang

Apabila pulang dari pejabat...di kerusi malas longlai terlentang

Isteri dikatakan lemah...bergelut di dapur memasak

Suami yang mengaku gagah...bersantai di hadapan TV tidak bergerak

Selesai memasak wanita menguruskan anak-anak

Menyapu sampah,mengemas rumah yang berselerak

Lelaki keletihan kerana memandu di jalan sesak

Berehat,menonton TV sambil tergelak

Dalam diam wanita dianggap lemah...terus berlumba dengan masa

Memandikan anak, melipat pakaian Dan membasuh baju

Kakitangan semua digerakkan dengan laju

Menyiram pohon-pohon bunga yang mulai layu

Sebelum solat Magrib untuk sujud... Menyembah yang Satu

Makanan dihidang selepas solat

Selesai kerja rumah,anak-anak diajar mengaji

Sedang suami tersadar semula seperti tadi

Sebagai isteri kesetiaan wanita sentiasa diuji

Dalam diam semua tugas rumah segera dibereskan

Lelaki terpelajar celik hati... Ingin menghapuskan diskriminasi

Lantang membela nasib wanita....

Memberi kesedaran supaya segera bangkit

Meminta lelaki jangan lagi memperlakukan wanita mengikut adap tradisi

Hukum agama telah terpapar

Tugas suami mengemas rumah,menjaga anak

Membasuh pakaian,menyediakan makanan

Jika suami tidak terdaya melakukannya

Seorang pembantu wajar disediakan

Lelaki yang hanyut dalam keasyikan

Tidak mampu menerima perubahan

Rela bertahan bagaimana jua

Asalkan cara hidup tradisi terus dinikmati

Dalam diam

Wanita yang sering dianggap lemah

Meneruskan hidup dalam segala kekuatan

'KeKaYaaN YaNg PaLiNg KaYa iaLaH AKAL,

KeMiSkiNaN YaNg PaLiNg BeSaR iaLaH JAHIL,

KeBuRuKaN YaNg PaLiNg HoDoH iaLaH SESAT'

Tak perlu mencari teman secantik BALQIS,

Jika diri tak seindah SULAIMAN,

Mengapa mengharap teman setampan YUSUF,

Jika kasih tak setulus ZULAIKHA,

Tak perlu diri menjadi seteguh IBRAHIM,

Jika tak sekuat SARAH,

Mengapa didamba teman hidup seistimewa KHADIJAH,

Jika diri tak sesempurna RASULULLAH S.A.W,

Rabu, 13 Oktober 2010

my sayangs..hee =P

sukew diep..hee..
diew nampak cool jep kan..hee..
sukew mate diep!!!!!!!!!hee..
encem kan diep nim..hee..
smart2..ahaha..

hehe..jam tangan diep smart!
tapikan..


cincin die y die slalu pakai dalam
citew supernatural sangat cantik!..
nak bley x??
ahaha..
agak2 la cik adek oitt...
jangan na bermimpi okew..
g dating dgn 'dean' pon xpernah..aha..

ade hati nak cincin dari dean ye..

oupss..
berangan tue kan free..
so x salah lau kitew na berangan kan..kan..hehe..

okew..saye da penat..
siang tadi kejew..sangat penim dengan kehendak
client..huhu..fenim kott kepalew..
wawawa..
dah la kaki saya masih sakit..wawawa..
dugaan n cabaran tul..
amat menguji kesabaranku! aha...

huhu..
da penat..
so nak masuk tidow..hehee..
mahu mimpi y indah2..
harap2 leh la redakan kegusaran di hati..hehe..

urmm..urmm..
tetibew rindukan sumone..urmm..

selamat malam awak..
jage diri molep2..
lame xgaduh..sunyi ase edup..aha..uhu..
tapi xpe la..
all da besh untuk aw0k yepp..
buat asenmen leklok ya..
g0od luck utk ape2 pun y awk lakukan..hee..
lame x ingatkan awk tentang semua nim..urmm..
jangan lupe solat..
jangan lupe makan yep..
takecare~

=)


sukew lagu nim..huhu

You are a soldier
A rising sun
Wait for the heyday
Look far away
And believe in yourself
Your names on a shelf
A legend

You are a soldier
The chosen one
Bring back the heyday
Look far away
With respect and decay
Forever well stay
Together


Chorus
And singing life is all that we need
But the lies is all that we see
Raise your hands high up in the sky
Missing secrets you will find
In your heart

You are a soldier
Light up the night
We are the soldiers
Well stand and fight
At the end of the day
Together we pray
For the legend (the legend)
SoldieR
(..BuNkFaCe..)

Selasa, 12 Oktober 2010

my son!ahaha..

comeii x anak saye???
eehe..okew...anak kew???
ehehehe...
biarlah menjadi persoalan kan..aahaha..
^_^
ade bakat kew na jadi mak orang dik oitt..ahaha..
biarlah menjadi persoalan jugakkan..ahaha..
............................................
( coming so0n..bile dah berkahwin la..insyaAllah..amiin)
hehe.. =)

Isnin, 11 Oktober 2010

kotak - berbeda

Mungkin bagimu ku slalu salah
Dihadapmu ku tak pernah benar
Ku tak bisa menjadi pendamai
Didalam jiwamu

Ku lelah hadapi semua
Ku ingin kau mengerti

Kini kusadar cinta tak bisa
Dijalani dengan perbedaan
Ku akui ku masih mencinta mu
Dan inginkan mu

Kan ku coba jalai hidup tanpamu
Diatas pedih yang akan ku rasakan
Kan kulintasi hidup tanpa dirimu
Ku akan pergi menjauh karena kita memang berbeda

Ku lelah hadapi semua
Ku ingin kau mengerti
Ku tahu kita tak mungkin menyatu
Ku ingin kau mengerti

Ku lelah hadapi semua
Ku ingin kau mengerti
Ku lelah hadapi
semua
Ku ingin kau mengerti
Ku tahu kita tak mungkin menyatu
Ku ingin kau Mengerti

Ahad, 10 Oktober 2010

Konvokesyen ku.. =)




Konvokesyen ke 5 UMP..


Syukur Alhamdulillah..

Akhirnya aku berjaya mendapatkan Diploma Kejuruteraan Awam..
Terima kasih Ummi Dan Abah..

Terima Kasih Yang Tidak terhingga.. =)


Ku harap semua kebahagiaan ini akan berkekalan..

Terima Kasih..

Terima Kasih..








Jumaat, 8 Oktober 2010

EmPty

Tried to take a picture
Of love
Didn't think I'd miss her
That much
I want to fill this new frame
But its empty

Tried to write a letter
In ink
Its been getting better
I think
I got a piece of paper
But its empty
Its empty

Maybe we're trying
Trying too hard
Maybe we're torn apart
Maybe the timing
Is beating our hearts
We're empty

And I've even wondered
If we
Should be getting under
These sheets
We could lie in this bed
But its empty
Its empty

Maybe we're trying
Trying too hard
Maybe we're torn apart
Maybe the timing
Is beating our hearts
We're empty

Maybe we're trying
Trying too hard
Maybe we're torn apart
Maybe the timing
Is beating our hearts
We're empty

We're empty
We're empty

Or will we end up getting hurt
Is this love a myth
So tell me are you in for this
There's so much more than we can see
More than you
More than me
It takes two to believe!

Maybe it's our first mistake
And baby that's alright
It's crazy how we lost ourselves tonight
Maybe it's our first mistake
And baby that's alright
It's crazy how we lost ourselves tonight
There's a reason why they say that we should give it time
But time is not enough
And that's the reason why when you're young you fall in love

And that's the reason why
When you're young you fall in love
~miss you~
~takecare~
~g0od Luck~
~baek-baek selalu~
~all da besh~

Isnin, 4 Oktober 2010

bersabarlah duhai hati

Motivasi untuk diri..huu.
agak ketandusan motivasi..huu..
malam ni,luangkan sedikit mase dengan artikel di bawah ini..
sementare tunggu ummi pulang..
kerja tertinggal dalam kereta ummi..so,kena tunggu ummi pulang dulu la
baru boleh sambung buat keje..
so,sementare ade mase terluang nim..
rehat sebentar bersame artikel ini =)
urmm..agak menarikk jugak.. ^_^

..................................................................................................................................

Kehidupan ini adalah permainan dalam pelbagai adegan yang mencabar dan penuh dugaan serta ujian Allah. Sesungguhnya segala dugaan bertujuan menguji kesabaran dan tahap keimanan seseorang hamba.

Apabila terujinya seseorang hamba, maka segala mehnah dari-Nya itu adalah sebagai penghapus dosa yang menggantikan hukuman di akhirat kelak.

Kadangkala apabila diuji, kita merasa cukup kuat dan kental jiwa untuk menempuh segala dugaan yang mendatang, namun ada masanya pula kita cukup lemah dan merasa hampir rebah dalam perjuangan meniti kehidupan.

Ada kalanya kita berupaya melepasi ujian itu, namun ada kalanya juga kita merasakan tidak berupaya menghadapinya lantas merungut dengan apa yang berlaku.

Sesungguhnya tidak kita nafikan, ada ketika kita tidak mampu mengelak daripada menghadapi tekanan dalam menjalani kehidupan. Pelbagai tekanan dihadapi menyebabkan kita hilang semangat dalam menempuh cabaran dan dugaan yang datang silih berganti atau secara bertimpa-timpa.

Lihatlah betapa lemah dan kerdilnya kita, begitu cepat hilang pergantungan sedangkan Allah SWT sedang menduga.

Ujian yang dihadapi oleh manusia di dunia ini adalah dalam dua bentuk iaitu sama ada kesusahan atau kesenangan. Kedua-dua ujian itu benar-benar menguji kita sebagai hambanya.

Ingatlah bahawa kehidupan di dunia yang meliputi kemewahan dengan segala pangkat kebesaran dan kesenangan itu adalah sekadar ujian. Sesungguhnya hanya bagi mereka yang terpedaya yang akan hanyut dengan ujian ini.

Sedangkan dugaan kesusahan dan kesengsaraan di dunia pula, kadangkala membuatkan kita rasa lemah dan putus asa. Kadangkala kita seringkali mengeluh dengan apa yang ditetapkan untuk kita, dan seringkali jua kita persoalkan itu dan ini tentang takdir yang telah tertulis oleh-Nya. Apakah dengan penerimaan sebegini kita fikir kita cukup redha dengan ketentuan-Nya? Kadangkala pula kita seringkali merumuskan itu dan ini tentang ketetapan-Nya.

'Jikalau dugaan ini tiada, sudah tentu aku begini...'
'Jikalau ini tidak terjadi sudah tentu aku begitu.... '

Apakah kita fikir kita lebih tahu dari Dia yang menciptakan kita? Dan apakah kita fikir kita sebenarnya lebih tahu apa yang terbaik untuk kita?

Subhanallah. Maha suci Allah!

Sudah tentu kita hamba yang kerdil ini tidak tahu apa-apa berbanding Dia yang Maha Sempurna. Namun tanpa kita sedari segala persoalan yang timbul dibenak kita sebenarnya telahpun terjawab dalam Kalam Allah. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui akan sesuatu, maka Dia juga Maha Mengetahui persoalan yang bakal timbul di fikiran hambaNya. Maka Dia lebih dahulu menjawab persoalan itu dalam ayat-ayat-Nya.

Inilah jawapan Allah tehadap persoalan yang kadangkala timbul dalam hidup kita .


Kenapa semua ini terjadi padaku?

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui." (Al-Baqarah : 216)

Kenapa terlalu berat ujian ini?

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan Kesanggupannya." (Al-Baqarah : 286)

Terasa kehidupan ini sudah tiada maknanya lagi bagiku. Mengapa?

"Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya, jika kamu orang-orang yang beriman." (Ali Imraan : 139)

"... ..dan janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dari rahmat Allah melainkan kaum yang kafir." (Yusuf : 87)

Bagaimana harus ku hadapi semua ini?

"Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk." (Al-Baqarah : 45)

Apa yang akan kudapat daripada semua ini?

"Sesungguhnya Allah telah membeli dari orang-orang mu'min, diri, harta mereka dengan memberikan syurga untuk mereka.." (At-Taubah : 111)

Kepada siapa harus aku berharap?

"Cukuplah ! Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain dari-Nya. Hanya kepadaNya aku bertawakkal." (At-Taubah : 129)

Berimankah aku?

"Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan; "Kami telah beriman," sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar dan sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yang dusta?" (Al-Ankabut : 2-3)

i do ~ westlife~

Tell me can you feel my heart beat
Tell me as I kneel down at your feet
I knew there would come a time
When these two hearts would entwine
Just put your hand in mine
Forever
For so long I have been an island
When no-one could ever reach these shores
And we’ve got a whole lifetime to share
And I always be there
Darling this I swear

So please believe me
For these words I say are true
And don’t deny me
A lifetime loving you
And if you ask will I be true
Do I give my all to you
Then I will say I do

I’m ready to begin this journey
Well I’m with you with every step you take
And we’ve got a whole lifetime to share
And I’ll always be there
Darling this I swear

So please believe me
For these words I say are true
And don’t deny me
A lifetime loving you
If you ask will I be true
Then I will say I do

Come on just take my hand
Oh come on lets make a stand for our love
But I know this is hard to believe
So please

So please believe me
For these words I say are true
And don’t deny me
A lifetime loving you
And if you ask will I be true
Do I give my all to you
If you ask if I’ll be true
Do I give my all to you
Then I will say I do

jomm santai2 dengar lagu~