Extended Network Banners

Khamis, 30 April 2009

(^_^)

...windu+kangen+miss...
da la nnt korg balik, aku lak ade short sem...
nnt korg jgn lupe lawat aku kat ump yep...
(bajet ump jauh kat ujung tanjung jep kan)
mcm xleh balik dah...hehehe...tp ape2 pom,aku windu sesgt..
...windu la na kumpul same2 mcm dolu2...
thanx sbb sudi jadik teman dan sahabat aku..
korang sentiase sokong aku dikale suke dan duke..
thanx keyh!!! thanx yg xterhingge.....
semoge kiter pny persahabatan akan kekal selamenyep...
insyaAllah~

Jage Diri slalu des~
senyum slalu~

~atieRah & diLaiLa~

hye girls~..
hehe..saje jep na mensen name kowg kat blog aku nie...
erm...saje na ckp nie...
mekasih sbb sudi jadik sahabt aku des!..
.
hehe...smile always des!...
Good Luck
utk korg duorang k!!!...
chaiyok3.. Basya!!!~

Jumaat, 24 April 2009

senyum la selalu!


~hehe...


ank dare empat org nie..ape na jd nie...td ms na p fakulti, ciap naek myvi lagik ank dare 4org tue..mcm fakulti tue jauh kat ujung tanjung jep kan??hehe..ok unconfined yep kak ila??ekeke...erm...ok 3org ank dare pergi pusat bahase na amek slip muet pakai sliper jep..hehe...alkisah bermuler apebila kemalasan melander...panas seyh tgh hari nie...cuace yg menyebabkan aku lebih rela terperuk dlm bilik dr bergerak ke mana2..yela,mane tak nyer,panas weh..da la panas,pastu sun burn lak nnt kami berempat...hui3..bajet puteh melepak jep kan korg berempat nie...hahaha...kalau time ujan lak,nnt ade la nampk payung kaler oren yg akan melindungi gadis2 ini dari terkene hujan...al maklum da jd mcm orange gurls jep kami..ekeke...jgn mara korang2 taw!..ok..ni na citer,sebut sal kaler oren, td aku n da geng p fakulti nmpk Honda kaler oren..ekeke...driver diep Mr $...hhehehe..ade ker org kenal??ha..jgn na teke2 saper org tue..kalau xtaw jgn na memandai wat citer des!..berdose taw...tp kalau sape da taw tue nnt bgtaw kiter taw...ehehe..jgn na eboh2 kan citer lak..ekeke..wep..k la na tdow..sok ade test muet..diep pon ngah keje skunk, so xleh la na msg sgt..ekeke...na tdow la plak..mlm nnt na bersekang mater mentelaah Muet..hihi..wish me lak k kengkawan!...korunk pon aku wish gud luck taw!...k ape2 pom,jage diri slalu!..dan jgn luper senyum slalu!..senyum itu kan sedekah...dan bisa mengurangkan tensen di hati kamu2 semue...heee~..
pesanan utk cicak- senyum sokmo desdesdesdes!!!!.. =)

kesah smlm~

thu'R'sday~
~23.ApRiL.2009~

haRi kamis nie,kitorg asek kuar jep
...mcm xdep exam jep ari jumaat keesokan hari nye..

erm..pagi tue ak,cyla and ira and sorg ag mber ak g breakfs kat alif..
mkn roti canai...mcm2 ceriter ade taw...
huh~..pastu hari smlm aku suh ira aja aku wat kek gula hangus~
huh...dgn berbekal kan resepi itu,
kitorg tukar dari masak dlm avoun kitorg kukuskan jep kek tue
.. huh..dari na wat kek,da tukar mcm kueh akok..

tp walaupom xjd kek,tp tetap sedap taw...
(bukan na puji diri sendiri,tp dieR la ckp sedap)

xtaw la kalau diep na jg ati aku lak kan,...kui3..
erm..tp smlm dieR kol aku...just na wish gud luck..

tp lame jgk la berckp kat tepon...kes masing2 na menang! xna mengalah..
sajer na kaitkan aku cerita yg kat tv3 tue...huk3..
mcm kanak2 rebena jep...tp xkesah la...

asl kan mood aku da ok skit smlm...
mule2 after jmp smlm mcm senget jgk la..

cyla tahu hal nie kan cyla...cyla and ira...
huk3...tp ape2 pon, dieR taw aku xsuke mcm tue..erm..
smlm pon aku da taw ape mslh yg dier hadapi sejak kebelakangn ini..
kan aku da ckp diep de mslh..tp still ag na sorok...
(sampai ati tipu...-ayt sape nie?? =P )
tp xper lah..dieR da gtaw aku pe mslh diep...
kurg da skit keriasauan diep..

erm..25april nie,dieR kene g amek anugerah kecemerlangan...
dieR ajk aku p skali..temankan dieR..
erm...tp 25 april nie jgk aku ade test..

Muet..huhuh... dr kul 8pg-12 tgh hari...
so,xdpt la na temankan dieR..
and xdpt la na tgk dieR amek anugerah kecemerlangan tue..
huh..tp ape2 pom..
aku akan sentiase menyokong kamu des!
..jage diri slalu+jg kesihatan+senyum slalu!...

salam~

Rabu, 22 April 2009

keindahan


Bila mentari mula menyinar,ku dpt meraskan bahangnya yg mbakar...
apabila mentari tunduk ke bumi, kurasakan diri ini sungguh sunyi...
tiada siapa yg menemani,ber seorangan lah diri ini...
Dalam kepekatan malam yg kedinginan ini, ku lihat ada bintang-bintang kecil..
bintang-bintang kecil yg menemani diriku tatkala aku keseorangn...
sedang menikmati keindahan ciptaan tuhan...
aku amat bersyukur kepadaNYA,kerna aku bisa lg di berikan peluang utk
menikmati keindahan ciptaanNYA...
Ya Allah,sesungguhnya,aku amat bersyukur kepadaMu...
banyak persoalan yg menyelubingi mindaku kini...
tatkala aku keseorangan ini, aku sering memikirkan masalah yg aku ketepikan itu...
aku harus menyelesaikan masalah itu secepat yg mgkin..
tapi wat masa ini,aku harus memberi tumpuan kepada peperiksaan ku...
selepas peperiksaan ini,aku harus settlekan masalah ini dgn sebaek yg mgkn...
insyaAllah~

mengapakah sukar benar utk ku lelapkan mata mlm ini...
pelbagai kerisauan yg melanda di hati ini...
pelbagai persoalan bermain diminda ini...
ermm...........................................................................
sukar benar utk aku lupakan masalh ini....

Sabtu, 18 April 2009

utk kengkawanku~..

▒▒▒▒▒▒▒██▒▒▒▒███▒▒▒▒██
▒▒▒▒▒▒█▓▓█▒██▓▓▓██▒█▓▓█
▒▒▒▒▒█▓▒▒▓█▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▓█
▒▒▒▒▒█▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓█
▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒▒█▓▓██▓▓▓▓▓██▓▓█
▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▒▒█▓█▒▒▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒█▓▓▒▒▒▒███▒▒▒▒▓▓█
▒▒▒▒▒█▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓█
▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▓▓███▓▓▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓█
▒▒▒▒█▓▓▓█▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓█▓▓▓█
▒▒██▓▓▓█▓▒▒▒██▒██▒▒▒▓█▓▓▓██
▒█▓▓▓▓█▓▓▒▒█▓▓█▓▓█▒▒▓▓█▓▓▓▓█
█▓██▓▓█▓▒▒▒█▓▓▓▓▓█▒▒▒▓█▓▓██▓█
█▓▓▓▓█▓▓▒▒▒▒█▓▓▓█▒▒▒▒▓▓█▓▓▓▓█
▒█▓▓▓█▓▓▒▒▒▒▒█▓█▒▒▒▒▒▓▓█▓▓▓█
▒▒████▓▓▒▒▒▒▒▒█▒▒▒▒▒▒▓▓████
▒▒▒▒▒█▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▓█▓█▓▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▓█
▒▒▒▒▒████▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▓███
▒▒▒▒█▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▓▓▓▓█

dis bear i want give to my true,true,true fwens.~
They are :-
  • *aNiS*daYaH*miRa*
  • TrAh*LeLa*NoRaiN*cYMa*iQyN*
  • ***dEkRoW***
  • AiMi*cYLa*MiA*IrA*YaNi*AsMa*kHaZwaN*
  • dan ramai lg lar..soey yeah guys yg aku xsyebut name kowg...law na mensen reramai dlm nie smpi esok pg pon xabesh kan...tp ape2 pon...aku sentiase sayunk korunk des!..
  • thanx 4 being my fwen guys!!!!...
  • lurb u guys...thanx a lowt guys!!!...

study mode::::>>>>>>

  • traffic engineering
  • engineering mathematic
  • muet test (reading,writing, and listening)
  • fluid mechanic
  • theory of structure
  • soil mechanic and geology
  • muet (speaking)
study week da na abesh nie...
jom wat perhitungan..da berape byk aku habish kan mase utk study...
erm..jap er aku pk balik,da bape byk aku study utk seminggu nie...
hehehe....aku ase aku lbh byk stado dr study..
hehe...xdep la..subjek yg aku da study setakat nie traffic engineering, and engineering mathematic..subjek yg laen2 tue still xkatam2 ag...
huk3...mn x nyer,study depan tv...hehe..byk la gangguan nyer skit...
erm..ape2 pom aku kene study btul2 jgk...
chaiyok ain des!..u can do it!...
kengkawan good luck er utk final exam!...
study smart and hard des!!!...
mase utk berfoyer2 sudah maw tamat...
(senyum slalu+study smart+study hard+jg diri slalu des+jg kesihatan jg)
~

Jumaat, 17 April 2009

3.33 pagi (jumaat)

apabila ku terbace satu cerpen ini, aku mule terfikir sejenak...
aku masih teringat akan kate2 ini..~

“Kalau lelaki tu baik, pertama sekali, dia akan selamatkan kita dari maksiat. Selamatkan kita dari dosa. Dia takkan pegang-pegang kita sebab dia tahu tangan kita hanya untuk suami. Dia takkan ajak kita berjumpa berdua sebab dia tahu apa hukumnya. Kalau sebelum kahwin lagi dia tak boleh pimpin kita, bagaimana esok lusa? Boleh percaya ke mereka boleh bimbing kita? Dan kalau wanita itu baik, dia akan pastikan lelaki pertama di Hatinya adalah suaminya. Lelaki pertama selain mahramnya yang menyentuhnya adalah suaminya. Bukan senang-senang je bagi kat lelaki yang entah apa-apa. Dan lelaki ni, walau sejahat mana pun apabila ingin mengambil seseorang wanita sebagai isteri dan seterusnya menjadi ibu untuk anak-anaknya, dia mesti nak juga memilih wanita yang baik.”

aku bukanlah seorang muslimah yang sejati...dalam diri ku ini juga mempunyai perasaan utk mencintai dan dicintai. namun apabila membace cerpen tersebut,hatiku tertanya-tanya, sama ada, betulkah apa yang aku lakukan selama ini?terasa lemah meninggalkannya tp kali ni ku sudah nekad utk mencari cinta yg lebih suci dan mulia.cinta yang tidak berdosa...cinta yang selamat..cinta yang bisa mendamaikan...dan cinta yang tiada batasan... cinta yang akan sentiasa segar,mungkin cintaku pade si diep hny singgahan wat sementara. kenangan bersamamu masih kuat terpahat dlm engatanku..mana mgkin akan ku lupekan. aku akui memg sukar untuk hadapi nya,setelah sekian lama aku nnt kan saat ini. tapi biar lah jiwa ini beku dan kaku. pencintaan yg disaluti kasih syg,rindu rinduan dan gelak tawa suka dan duka bersama harungi hanyalah membawaku ke alam khayalan. tp hakikatnya adalh noda bersulam dosa. biarlah jodoh menentukan kita. yakinlah pada takdir.andai ada jodoh kita,pasti xkan kemana juga kita. andai tiada jodoh antara kita,mgkn itulah yg terbaek buat kiter. kate-2 di dlm cerpen itu masih terngiang2 di mindaku...:-

"Yakinlah pada takdir, andai ada jodoh maka tak ke mana. Andai tiada jodoh antara kita, itulah yang terbaik untuk kita. Lelaki yang baik untuk wanita yang baik. Lelaki yang jahat untuk wanita yang jahat. Kita harus akur pada ketentuan-Nya. Sama-samalah kita bina diri, perbaiki setiap kelemahan. Kita masih belum terlambat. Jadikan kesilapan semalam pengajaran di hari esok. "
"......hubungan ini perlu dihentikan. Suka atau tidak, ia perlu ada penutup sekaligus pembuka tirai episod yang baru pula. Mudah-mudahan di episod baru masih ada ruang untuk kita. Masih ada cahaya untuk kita. Masih ada title ummat Nabi Muhammad SAW untuk kita. Doaku, moga kau menemui kebenaran selepas ini...."
".....Namun mata hatiku dapat melihat ada cahaya di sebalik kesuraman yang selama ini menghuni segenap ruang hatiku lantaran dosa yang kulakukan. Di sudut lain, aku melihat ada benih cinta lain sedang tumbuh di dasar hatiku. Menanti kehadiranku. Cinta yang pasti. Cinta yang tiada penghujungnya. Abadi lagi kekal. Itulah cinta Allah dan Rasul-Nya. Layakkah aku....?
"

kebenarannya amat jelas...
aku juga mahu menjadi seperti didalam cerpen ini...
aku akan menunggu lamaran si diep dahulu sekiranya diep benar-benar jodohku dan benar-benar mencintaiku...
jika benar diep ikhlas mencintai diriku...ku harap diep bisa menanti saat bahagia ini...
bukanlah sekarang keputusan nya...perjalanan hidup kita juga masih panjang..kita perlu persiapkan diri terlebih dahulu..iaitu sekarang kita perlulah belajar bersungguh demi mencapai matlamat kita..kita perlu kukuh kan dahulu diri kita..agar bisa menjadi seorang abah dan ummi yang bertanggungjawab kelak..
dengan pertalian seperti ini juga kita mungkin dapat mengelak dari gejala kurang sihat...
mungkin dengan persahabatan yang ikhlas dan penuh kesetiaan dan yakin dengan jodoh masing2 akan bisa menyatukan kita..pasti akan bahagia juge akhir nnt..insyaAllah.~
"he's my bestfriend"

erm...hayatilah kata2 ini~

“Wahai orang muda, sesiapa pun di antaramu yang mampu berkahwin, hendaklah berkahwin, kerana inilah satu cara menahan mata daripada melihat kepada keburukan dan memelihara kamu supaya suci dan mulia Dan sesiapa yang tak mampu, hendaklah berpuasa kerana puasa melemahkan nafsu” (Bukhari wa Muslim)

Rasulullah SAW tak sebut pun pasal bercinta, tak suruh pun kita bercinta. Tapi pernikahan yang dianjurkan. Kalau tak mampu ada cara lain. Sejajar dengan isi kandungan Al-Quran:

Dan diantara tanda-tanda kekuasaan-Nya ialah Dia ciptakan untukmu isteri-isteri dari jenismu sendiri, supaya kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya, dan dijadikan-Nya di antaramu rasa kasih sayang. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda bagi kaum yang mahu berfikir.” Surah Ar-Ruum, ayat 21. Jadi kalau kita buat apa yang Nabi tak suruh, kita ikut sunnah siapa? Sedangkan perkahwinan itu adalah amalan Rasul-Rasul terdahulu. “Dan sesungguhnya Kami telah mengutuskan beberapa Rasul sebelum kamu dan Kami memberikan kepada mereka isteri-isteri dan keturunan......ilaa akhir ayat.
” Surah Ar-Ra’ad, ayat 38.”


-1.20 a.m-

Tuhanku~

ampunkanlah segala dosaku
Tuhanku,maafkanlah kejahilan hambaMu..
Ku sering melanggar laranganMu...Dalam sedar ataupun tidak
Ku sering meninggalkan suruhanMu...Walau sedar aku milikMu
Bilakah diri ini kan kembali kepada fitrah sebenar...
Pagi kuingat petang kualpa,begitulah silih berganti
Oh Tuhanku, kau pimpinlah diri ini
Yang mendamba CintaMu..
..........
.
Aku lemah aku jahil,tanpa pimpinan dariMu...sesungguhnya,Kau lah pengasih Kau lah penyayang,kepada hamba-hambaMu.Selangkah ku kepadaMu Seribu langkah Kau padaku...Ku sering berjanji di hadapanMu...namun,Ku sering jua memungkiri...Ku pernah menangis keranaMu,Kemudian ketawa semula...Kutakut kepadaMu....Ku mengharap jua padaMu,Mogakukan selamat dunia akhirat...Ya Allah,ya tuhanku...hanya engkau yang satu...Yang maha Esa dan Maha Berkuasa....kau berikanlah hidayahmu kepada hambamu yang lemah ini...kau berilah peringatan kepadaku tatkala aku terleka...Ya Allah,kau berikanlah hidayahmu kepadaku~...

Rabu, 15 April 2009

iLa & aTi

arini aku balik umah jugak akhirnyer setelah bertafakur di ump selamer 3hari duwer malam...
erm..muler2 xna balik..tp si diep tue asek tny bile balik bile balik...huk3..tergugat keimanan ku taw...tambah pulak sowg aku sahabat aku da pon balik tadik..iaitu ira...miya dan saing diep yang anta ira ke terminal sakni..huk3..tinggal la cyla saorang di ump...kali ini aku hairan kenape sahabatku yang seorang ini tidak mahu pulang ke kampung..beliau still lagik na bertapew di ump...huhu...apelah yang menyebabkan cyla xmaw pulang ke kampung nyer yep...huh...kalau sesaper taw,bagitaw aku taw...hui3...erm..tapi aku aser cyla akan bacer post aku kali ini...biar cyla yang jawab persoalan aku nih...hek3...cyla na p shopping, tp ape yg dier shopping??kotak pensil baru..hehe..tue la p shopping xajak aku lagik..kan da xjmp dress yg lawa2..kih3...lagik pom bukan sale lagik lor skunk...

erm...to sis atirah..she is my friend..my bestfriend too... aku engat dapat la kuar ngn trah biler cuti nie..tapi ade sahaja dugaan buat kitorg...bila nak kuar jep sure ade halangan...eerm..pelik tul...tapi aku harap2 jugak dapat kuar ngan dier kali nie...tak harini,hari sok...tapi kalau xdpt kuar jugak,alamatnyer kuar mase trah cuti sem nnt lah...
dah la aku de short sem nnt mase dier cuti sem..adush...maslah3...erm..tapi ape2 pon,aku akan cuber jgk cari mase utk keluar dgn u atirah,..dont worry...tp if xbley jgk soew lar...soey sgt2 taw...erm..ape2 pon miss u sesgt taw...syg kamoo... (my bestfriend from smkbr) since form2 kitorang kenal...da lame kan kitorg jadik sahabat...hehe...aku still simpan patrick yang u bagi tue taw...cyla pon aku still simpan yang teddy bear u bagi kat i tue...mia pon patrick u,i still simpan lagik...

..::cerita semate-matew::..

Persahabatan bermula dengan perkenalan....seperti peterpan mula berkenalan dengan wendy...korunk tonton tak cerita peterpen???citer nie walaupon citer kanak-kanak, tapi aku sukew..besh bangat...peerkenalan mereka berakahir dengan perkahwinan...Walaupon peterpan dan wendy hidup di alam yang berbeza, tapi kehadiran peterpan yang membawa wendy ke alam nyer, telah mengakibatkan hati peterpen terpaut dengan wendy..wendy dan peterpen adalah kanak2...
tetapi wendy seorang kanak2 yang matang, dan mempunyai impian yang tinggi...tetapi peterpen,hanyalah seorang kanak2 yang hanya ingin kekal sebagai kanak2..hal ini kerna bagi peter alam dewasa amat merumitkan...kedatangan wendy dalam hidup peter telah merubah pandangan si peter...persahabatan pada mulenyer telah berubah kepada cinta..peter sangat tertarik dengan ciri2 keibuan yang ade pada wendy... bercita-cita untuk meneruskan pelajaran,bekerjaya dan mempunyai sebuah kuarge yang bahagia...

marry popyn...citer nie pon citer kanak2..aku sukew jgk citer nie.,..
citernie macam kesah sal seorang penjaga kanak2 dan seorang tukang cuci serombong...erm..permulaan mereka berkenal adalah ketika marry berkerja disebuah rumah yang mempunyai sebuah keluarga yang bahagia...ketika marry sedang mengemas rumah, si pencuci serombong kerumah di mana tempat marry bekerja...mereka mula berkenalan...dan lama2 kemudian,pencuci serombong tersebut mula jatuh hati terhadap marry...


kisah puteri dan kasut gelas kaca..atau lebih sinonim dengan nama gelaran cinderella... cinderella
juger berkenalan dengan si putera raja di malam tarian di istana... tapi kesah cinta mereka ini seperti cinta pandang pertama~...kui3...huhu...sukar na samakan dengan tajuk yang ku ambil tue "cinta bermula dari persahabatan"
beralih pula kepada kesah puteri salju..kisah puteri salju atau lebih glamor dgn nama snow white, bermula apabila si putera raja terdengar akan alunan suara snow white... suaranya sungguh merdu bak buluh perindu..huk3...kisah snow white sangat ranjau kerana mak tiri si puteri sangat sombong dan dengki dengan kecantikan yang ade pade si puteri...oleh itu,si puteri terpakse lari ke hutan apabila ibu tirinya hendak membunuhnya...tapi akhirnya,kesah snow white berakhir dengan happy ending!!!~...

Isnin, 13 April 2009

~tuluns2 ummi kat opis~

Ahad- 12 april 2009
hari nie, tetiber jep semangat semacam...
yelah..subuh2 lagi aku dapat sms dari si dier..
huhuh...mcm mane x semangat jadik nyer..
tapi aku semangat pom bukan hanya kerane dier...tp sbb aku da berade di rumah...disamping family ku yg ku sayangi...hari ini, aku sangat suka tersenyum..
bahayekan tersenyum sesorg..tapi bukan lah aku senyum saje2..
aku tersenyum sbb teringatkan pistiwer yg agak melucukan,...
lagi pom senyum tue pom bisa atasi sebarang masalah kan...
ermm..even aku ade masalh sekali pom..aku xmaw my mum taw sal masalah aku...aku xmaw my mum esaukan aku...dier pom esau kan aku jugak...even aku ckp aku xdep mslh pom,dier xkan percayer..cos dier taw kalau aku de mslh ke dop..dier nie da mcm sumone yg btul2 mengenali diri aku kan..tp aku xbisa utk sentiase berhubung dgn si dier..sbb aku xmaw dier esau akan aku...erm..
okei..today aku tuluns ummi aku kat opis...huh..da mcm owg yg bekerjayer jep rini..hehehe...aku tulun check BQ..tuluns tgk senarai kontraktor..and mcm2 lg lar..huk3..xlupew jgk, aku berebut dgn adek aku na men game kat pc..kui3...
cbuk jep dak kechik tue..kui3...tp xper la..da lm xberebut2 dgn adek aku tue..huk3..by da way..cukup la smpi kat cnie...
nie jep dpt aku citer..utk si dia~aku sentiase engat pesanan kamoo itu...
***jg diri slalu,jg kesihatan slalu,kuatkan semangat,tabahkan hati and senyum slalu des!***
aku harap kamoo pom same jgk des!

i luv my ummi...


yang pakai tudung kaler putih,berbaju merah jambu yg light itu adalah permaisuri hatiku...
dier la ummi ku...yg picture pakai tudung pink lembut tue ank dare diew..ank sulung dier...ank 1st gitue...law na citer sal ummi aku nie...memg sampai bile2 pom xkan abes taw...
sbb ummi aku byk besabar dgn aku...byk berkorban demi ank2 dier nie...aku sbg ank kene lar hargai dgn ape yg die da lakukan selame nie kan...erm...aku kene la blajar rerajin kan...buat ummi ku... along ucapkan jutaan terimekasih yg xterhinnge utk segala-galanya...
engkaulah ratu di hatiku...aku mahu dikau tahu bahawa aku bangga menjadi ank mu...~aku tidak mahu melihat di kau bersedih kerana aku...aku mahu senyuman sentiase terukir di wajah mu...aku juger mahu berikan kebahagiaan slalu utk mu ummiku...~ummi mengerti lah ank mu di sini sentiase inginkan kebahagiaan utk dirimu...

ahad~

hari ini aku dan adik aku menemani ummiku ke pejabat...
hari ini agak happy jugak la...da lame aku dan adik aku nie x luangkan mase sesame..
ye lar..aku pom da lame xbalik rumah...agk rindu jgk la na begurau senda dgn adik aku sorg nie...
erm..aku pggl adik aku nie dik man..sbb name dier arman... well, slalu2 aku pggl dier adik la...
sbb dier ank bongsu..and adek aku yg terakhir...hee~..
erm...dier nie manje skit..tp dlm manje2 tue, kuat buli aku jgk tue...hehe...
xper la...die adek..tp slalu jgk cari gaduh ngn aku tue..huk3...
tp setiap kali gaduh kompem aku menang..hahaha...jahat x aku???
xdep la..bese2 dier la menang..xsampai ati tgk dier nanges...
tp kekadang tue sukew gak bl tgk dier nanges..haha..
bukan aper,nanges dak kecik bese la..nanges bwat2..kekadang tue xkuar air matew pom...
hehe...
erm..tp dier nie la penawar duke ummiku time aku xdop kat umah...
huhuhu...
well nie picture aku n adik aku nie sepanjang hari yg senget nie..hehehe...
actually dier tgh kebosanan tahap asbestos da time nie...

bese la budak kecik kan...cepat bowsan...
tp tue la dier nie sukew sgt ekot owg...
pastu muler la na balik cepat2...
huk3...
k la sampai kat cnie jep..tataw na post ape da...
tp happy la rini...
so,senyum slalu~
jage diri slalu des!...

Sabtu, 11 April 2009

pertandingan rekacipta~

huh..nie pertandingan rekacipta yang di anjurkan oleh PERKASA.. PERKASA nie ape ey??
perkasa nie ialah persatuan kejuruteraan awam dan sumber alam...~
hehe...
erm...pertandingan nie di adakan adalah untuk menguji dan mencungkil bakat yang tempendam dalam diri masing2...
erm....tue bagi yg degree..bg yang diploma pulak, cuma dua group sahaja yang menyertai pertandingan ini...
atas nie group yang diploma punya...nie group azman punya..tue yang pakai kemeje kaler putih tue dekan awam....IR idris..huh..erm..ckp sal group azman, group aku pulak mn ey.. okei, group aku xdek la gempak mcm yang laen2 nie... cume kitorg buat yang se simple yang boleh..sbb mase pertandingan nie berlangsung, kitorg tgh bz dgn test2 and kelas2 ganti..jadi mase untuk buat mende alah nie pon agak kesuntukan...okei aku na perkenalkan hasil rekacipta yang group aku pny pulak...
okei,nie pulak group aku pny hasil rekacipta...agak cute x??wekkk..perasan..hik3..
erm..nie idea ahli group aku, hotel damai metropolitan..huhuhu..namenyer pon sudah memikat hati kite2 kan...kui3... =P
rekacipta kami nie berkonsepkan tradisional dan moden...
okei..kengkawan kalau na taw,nie proses untuk menetukan same ade, sturuktur yang kitorg reka ini mampu untuk menmpung beban yang banyak atau pun tidak...huhu...~
tue pandangan hadapan kitorg punyer rekacipta..
(ain*i-knowr*ira)
huk3..nie juz selingan jep... nie picture amek mase IR p pusing2 usha2 setiap group..
nie mase tengah dengar ucapan dari IR..dan2 jep bwat muke mcm tue mase tgh dgr ucapan tue...wartawan sinar ade kat sebelah tue..huk3..
dulu ms awal tahun2009 aku de jgk deal dgn wartawan tue...tp xtaw la wartawan tue still engat ag ke x aku...mase tue program under W.I.. women institute..aku ekowt ummi aku mase program ke rumah ank-anak yatim dan ibu-ibu tunggal di sekitar kuantan..kui3...
lari dari topik la pulak..k la xdep kene mengene pom citer yg akhir2 nie dgn tajuk post aku.. kwang3..
..:::senget jep kan??? ..ecebe3+ecece3..::..

abaikan saja...~

kata orang,hidup ini ibarat roda...
kadang2 kite di atas, dan kekadang kite di bawah..
hurmmm...memang benarkan...hidup ini seperti roda..
hidup kita kenapa mesti ada masalah???
erm...hidup kite kalau tiada masalah, itu bukanlah di namanya manusiakan...
ish,pelik jep bunyi nyer kan...
erm...mlm nie da start cuti study week...aku xtaw la apa masalah yang timbul kali ini...
ish,banyak betul masalah yang timbul...
mengapakah di saat peperiksaan semakin hampir ini, masalah yang aku alami semakin hari semakin menimbun...
sehinggakan aku ase, na lari jep dari masalah tue...kekadang tue aku ase na abaikan jep masalah tue...tapi sampai bilakah aku harus lari dari masalah tue...
tindakan aku ini bukanlah tindakan yang wajar kan...tapi tindakan yang agak mereng,...
huk3...erm,tindakan yg agak mereng ni samalah dgn org yg tidak dapat menerima kenyataan...
erm...masalah nie buatkan aku jadi xdek mood na blaja and xdep mood utk berinteraksi dgn sape2 pom..even orang yang aku suka berborak dan berkongsi masalah dgn nya...
erm...tapi hanya satu jep yang aku perlukan saat2 macam nie..tp aku tidak bisa berhubung dgn nya setakat nie..sbb ade mslh skit..
erm...bagaimanakah caranya utk tidak mempunyai masalah yang rumit??????
erm...td dier ade msg aku...dier bertanyakan khabar ku...erm..die risau akan aku...
tp maaf lah, aku sendirik pon tidak bisa menceritakan apa yg telah berlaku...
aku tidak mahu dikau risau akan diri ku ini....huk3...erm,tapi aku masih lagi perlu kan seseorang yang bisa memberi aku kata2 semangat dan menceriakan hidup aku ini...
sebelum nie, walaupun aku mempunyai masalah dlm hidup aku, aku hanya akan tersenyum dan berlakon seperti tiada apa pun yang terjadi...sungguh itu, sekarang aku sudah berasa penat untuk berlakon drama yang hipokrit itu... sekarang, aku tidak bisa lagi untuk berlakon seperti itu...tapi aku tidak mahu orang di sekeliling kasihan akan aku...
aku tidak mahu mereka simpati akan aku,,,aku juga tidak mahu mereka mengetahui apakah masalah yang aku alami...cukup lah sekadar aku mengelak dari berinteraksi dengan orang disekeliling ku...tindakan ku ini,mungkin akan membuat rakan2 ku berfikiran bahawa aku tidak mahu berkawan dgn mereka lagi...tp bukanlah niatku untuk berbuat demikian, cuma aku tidak mahu rakan2 ku simpati akan hidup ku ini....
ermmm....orang yg paling aku tidak bisa aku jauhi adalah dier..tp dier sendirik pon aku tidak bisa berinteraksi..kerna, dier mengetahui sekiranya aku dlm keadaan berduka atau gumbira... sekiranya aku di dlm keadaan berduka, dia passti akan menemani daku dan sentiasa berada dekat dgn ku...tapi mlm ini, aku cuba utk menjauhkan diri dr dia... maafkan aku lagi sekali...


sambungan cerita ~

When Is Sadness a Problem?

Relationships
Relationships bring happiness and fun much of the time. But tension or conflict in important relationships, or relationships that break up, can cause sadness, too. Many kids fight with family members, especially their parents, in the struggle to grow up and gain independence.
People often feel sad when all is not right between them and their loved ones, or when they get criticized or yelled at a lot. They fight about things like money, clothing, haircuts, school, and friends. In school, problems with teachers and grades may cause some sadness as well.

If a sad feeling goes on for too long, hurts too deeply, and makes it hard for you to enjoy the good things about your life, it's called depression.

Here are some of the signs and symptoms of depression:
  • feeling empty or numb
  • feeling hopeless (like there's nothing to look forward to)
  • feeling guilty or worthless
  • feeling lonely or unloved
  • feeling irritable and annoyed a lot (every little thing gets on your nerves)
  • feeling like things are not fun anymore
  • having trouble keeping your mind on schoolwork or homework or getting bad grades
  • having trouble keeping your mind on things like reading or watching TV or not remembering what a book or a TV show was about
  • having less energy and feeling tired all the time
  • sleeping too much or not enough
  • not eating enough and weight loss or eating too much and weight gain
  • thinking about death or thinking about suicide
  • spending less time with friends and more time alone
  • crying a lot, often for no reason
  • feeling restless (being unable to sit still or relax)
  • having certain body feelings, like lots of stomachaches, or chest pain

sad???? ='(

Feeling down? Got the blues? You're not alone. Everyone gets sad. Yes, everyone you've ever met. Some people have sad feelings just once in a while, and others may have sad feelings pretty often. More than half of teenagers go through a sad period at least once a month and plenty of younger kids do, too.

When you're in a sad mood, it may feel like it will last forever, but usually feelings of sadness don't last very long — a few hours or maybe a day or two. A deeper, more intense kind of sadness that lasts a lot longer is called depression (say: dih-preh-shun).

Jumaat, 10 April 2009

'.'.'.'.'.'.

When you're away I keep you in my actions, in my thoughts and in my heart.
I wait for your call, but I want to call you myself so bad.
I listen to songs that could be our soundtrack.
Everyone is good for some daydreaming.
I write a journal to make you know how my day is gone.
It's my love letter for you.
Most of the time I think that my life revolves around only one person.
Most of the time I think I'm really pathetic.

moments

~Kenangan~

Kenangan mengajar kita erti sebuah Kerinduan..

Apabila kita rindukan seseorang,


Ingatlah kenangan bersamanya...


~miss someone~
who???
~dat guy~
da person that i really care
&
he always care about myself too...

teman~

bertapa beertinya dirimu...

jika suatu hari nanti...
entah esok atau bila-bila sahaja,
kita tidak akan bertemu lagi.......
ketahuilah bahawa...
hadiah yang aku dapat dalam hidup ku adalah
mengenalimu.....

kerana,
kau adalah temanku,sahabatku, dan saudara islamku...

Khamis, 9 April 2009

miss you~

I miss the look of surrender in your eyes…the way when u say that u love me..

the way when you give me a support when i in up sad..

the way when you take good care of me when i am sick...

And I miss to hear your jokes and your laugh when we made a chat,
but baby most of all, I miss my friend~

The one my heart and soul confided in.. and The one I felt the safest with
The one who knew just what to say to make me laugh again
let the light back in…

I really miss my friend

I miss the colors that you brought into my life,

and Your golden smile with those brown-black eyes, also I miss your gentle voice
in lonely times like now…saying' it'll be alright
I miss my friend

The one my heart and soul confided in the one I felt the safest with
The one who knew just what to say to make me laugh again
let the light back in…
I miss my friend...~

i really miss you~...

I miss those times,I miss those nights,I even miss our silly fights
The makin' up, the mornin' talks, and those late afternoon chats...

and every advice from you...
I miss you my friend…~

I miss you my friend…~
I miss you my friend…~
Mmmm....I miss u my friend~

Rabu, 1 April 2009

chiqutitas

I could stay awake just to hear you breathing...
Watch you smile while you are sleeping..While you're far away and dreaming
I could spend my life in this sweet surrender...
I could stay lost in this moment forever...
Well, every moment spent with you,Is a moment I treasure..
I don't wanna close my eyes,I don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, baby....And I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you..The sweetest dream would never do
I'd still miss you, baby...And I don't wanna miss a thing
Lying close to you...Feeling your heart beating..And I'm wondering what you're dreaming
Wondering if it's me you're seeing...Then I kiss your eyes and thank God we're together
And I just wanna stay with you...In this moment forever, forever and ever
I'd still miss you, baby..And I don't wanna miss a thing
I don't wanna miss one smile..I don't wanna miss one kiss....
Well, I just wanna be with you...Right here with you, just like this....
I just wanna hold you close.....Feel your heart so close to mine....
And just stay here in this moment for all the rest of time.....
------------------------------------------------------------------------------------------------

dark...

I just wanna be alone tonight,I just wanna take a little breather,Cause lately all we do is fight
And every time it cuts me deeper,Cause something’s changed
You’ve been acting so strange,And its taking its toll on me
Its safe to say that I’m ready to let you leave.....Without you, I live it up a little more everyday,Without you, I’m seein myself so differently
I didn’t wanna believe it then...But it all worked out in the end...Well I never thought id say
I’m fine,Without you........

really down dis week..

I'm down (I'm really down) dis week...you know that I'm down...you care about me...thanx a lot.. i appreciate what u had done of me...but i dont want u apprehensive on me...then i tell u that i'll be ok soon...but i'm really down..and i need u... i need u right now to get my day chear...hmmm..i still stand until dis second,because i think about my mother,my sibling also u...I'm really down..
..i lost my attention in class...i always feel lazy and sleepy... smile on my face like a laugh in a cry...every night i cried...only Allah s.w.t can know how i feel... i tried to run from dis case...but, i cant... i can see and hear about that....now, i'm so tired...i didnt aspect all dis can happend...what should i do...should i run from dis case or settle dis case...my final exam just leave for 3weeks more...so bored and feel like crazy to think all this...is just about missunderstanding situasion and also the ego...i worry if all dis can disturb my study...to that person, i try to follow ur advice...

''ya Allah ya tuhanku..kuatkanlah semangatku...tabahkan lah hatiku..kuatkan lah imanku terhadap mu...
berikanlah aku hidayahmu, agar aku bisa memulihkan keadaan seperti sediakala... ya Allah, sesungguhnya engkau maha pengasih lagi maha penyayang, bantulah hambamu ini...kau berilah aku kekuatan dlm menempuh dugaan ini..."amiin..~

mushi2..~

----------------------------------------------------------------------------------------
...I can take the rain on the roof of this empty house,that don’t bother me
I can take a few tears now and then and just let them out I’m not afraid to cry every once in a while,Even though going on with you gone still upsets me,There are days every now and again I pretend I’m ok.....But that’s not what gets me....What hurts the most,Was being so close,And having so much to say,And watching you walk away,And never knowing,What could have been
And not seeing that loving you,Is what I was tryin’ to do,It’s hard to deal with the pain of losing you everywhere I go,But I’m doin’ It....
----------------------------------------------------------------------------------------
I wanna know why,Everybody's good intentions and Try to make a fool outta of sumting....
I ain't been doing much sleeping,Just daydreaming..Cause he's all up in my head..And I can't take it..I ain't never, ever felt like this..I gotta know, I gotta know...Is this how love really is???..
----------------------------------------------------------------------------------------
AND NOW I'M GONNA TELL THE TRUTH,WHEN IT COMES TO YOU MY LADY...YES IT'S A MIRACLE IN YOU..
I FOUND A CONSCIOUS, BABY...I HAD A PLAN ON LEAVING YOU, CAME AND GAVE A REASON AND NOW I KNOW THE REASON WHYYYYYIIII! BUT I KNOW HOW YOU FEEL..IT'S HARD TO SEE WHATS REAL...IT TAKES TIME LIVIN' IN A WORLD...WHEN YOU DON'T KNOW WHO TO TRUST......
NEXT TIME,SLOW IT DOWN AND DON'T FEEL YOU HAVE TO RUSH...IT'LL BE FINEEEEEEEEE...
TAKES TIME....TAKES TIME TO LOVE.....
------------------------------------------------------------------------------------------

jomm santai2 dengar lagu~