Extended Network Banners

Isnin, 31 Mei 2010

jangan tanya mengapa

semakin hari semakin bingung di buatnya..
namun cube untuk kuatkan hati..
semalam ku bertanyekan kepada si dia tentang peristiwe kemarin..
urmm..kasihan akan die..sampai hati aku buat die mcm tue..
sorry..aku xtahu semua tue..kalau x,aku x kan mainkan perasaan kaw..
urmm..sorry..huk2~
tapi semalam,pas tny kaw sal hal kemarin,lege la cket..
sebab kaw dah xmarah2 dah.. =)
terime kasih sebab sudi mengaku tentang kebenaran itu.. ^_^
urmm..tapi kite tetap kawan baek kan.. =)
hope kite dapat belajar kat satu U lagi.. insyaAllah..
kalau ade rezeki.. kalau dah ditakdir kan kie bersame..insyaAllah..
pasti tidak akan kemane2.. =) i'll try to accept u.. tapi dalam proses lagi la..
uhuhu..urmm..tapi macam sukar jewk..urmm..
semalam si die masuk chat box ku..uhu..
aku sangat x suke kalau lelaki y gatal nih..huk2..
urmm..tapi xpe la..diewk baekk..uhu..
cume bese la lelaki..tapi jangan la kite layan lak gatal diewk tue..
pasti menjadi2 lau di layan nanti..uhuk2~~
urmm..tapi diewk tahu sape orang yang ku sayang dari dulu sampai sekarang..
urmm..thanx awak..walaupun kite x lagi ade relationship,tp awak selalu sokong sy..
urmm..thanx sgt2 sebab sudi jadi kawan sy lagi.. =)
tapi ku rase,ku harus undur diri la dari semua nie..
urmm..seperti tiade peluang..untuk bertanyekan padanya pon aku xberani..
urmm...biarlah ku lupekan saje dirinye kan..
urmm..lagipun..die mungkin sudah berpunye juge skrg..
hanya aku yang setia menantinya sejak dulu hingga kini..
urmm.. tolonglah daku ya Allah..
kaw tunjukkan lah aku jalan yang benar ya Allah..
kaw permudahkan lah daku dalam membuat seswatu keputusan.. =)
.............................................................................................................................
hari hari berlalu begitu saje..
urmm,teman ku menghadapi masalh y sama..
cuma berbeza sedikit dengan diriku..
die bertuah sbb da tahu org y die sayang tu sayang die jugak..
tapi aku??urmm..xpelah..pendam mungkin baekk kot..uhu`
temanku ini sudah hilang semangat untuk menjalani hari2 nye..
urmm,mungkin itu di namakan kuasa cinta..
kuasa cinta yang bisa menghidupkan dan menjatuhkan manusia..
uhu..sungguh perit panahan kecewa..uhuk2..
tapi wahai temanku..cubalah kaw kuatkan diri..
bangun..kuatkan semangat..kaw berikanlah si dia semangat..agar die tahu bahawa kaw pon
akan sentiase di samping nye tatkale die dalam kesusahan..
urmm..buatlah keputusan y baek utk korang ye teman ku..
urmm..sayang sekali jika hubungan ini terputus begitu saje..urmm~
korang kuatkan lah semangat korang..
jangan mudah mengalah dalam dunia cinta..
banyakkan solat istikharah ya teman2ku..
semoge hubungan korang akan kekal..insyaAllah..

Jumaat, 28 Mei 2010

Khamis, 27 Mei 2010

urmmmmm

hari ini ku terbace satu statement di ruangan sosial..
statement itu menyebabkan ku terase serbe salah..sebab ku terase seperti ku telah menyakitkan hati seseorang..mungkin bukan seorang..tapi lebih dari seorang..urmm..bilakah semua persoalan ku ini akan terjawab??sudah tiada masa lagi untuk ku menunggu dan terus menunggu...adakah ini suatu ujian buatku??urmm..jika benar ini suatu ujian,KAU tunjukkanlah kepadaku jalan yang benar..jalan menuju ke arah Mu..Ya Allah,ya tuhanku..sesungguhnya engkau maha pengasih lagi maha penyayang..hanya engkau yang lebih mengetahui apa yang tersirat dan apa yang tersurat..Ya Allah ya tuhanku..KAU kuatkanlah hati hambaMu ini yaAllah..KAU permudahkanlah segala urusanku..keluhuran hati manusia tiada siapa pun yang tahu..keikhlasan di hati setiap manusia hanya engkau yang tahu..

Ya Allah ya tuhanku,
KAU bukakan lah pintu hatiku untuk menerima yang lain selain diri nya yang ku sayangi..sungguh pun hanya dirinya yang bertahta di hatiku,kau biarkanlah hatiku menerima yang lain..kerna mungkin sekiranya ku menerima yang lain,semua hati akan gembira..Ya Allah ya tuhanku,aku memohon kepadamu KAU kuatkanlah imanku kepadaMu..KAU teguhkanlah ketakwaan ku padaMu..Ya Allah ya tuhanku yang maha besar dan maha kuasa..sesungguhnya engkau lebih mengetahui yang terbaik untuk diri kami,...KAU tunjukkanlah kami jalan penyelesaian yang terbaik..
Ya Allah,
sesungguhnya aku amat menyayanginya,kau hapuskanlah perasaan sayangku ini terhadapnya..agar diriku bisa menerima yang lain..mungkin aku bukan jodoh untuknya ya Allah,KAU pertemukanlah hatiku dengan insan yang terbaek untuk ku..agar insan itu dapat menjaga ku dan anak2 ku dengan baik kelak..Kau kurniakanlah insan yang bisa membimbing aku dan anak2 ku ke jalanmu nanti ya Allah..~
KAu pertemukanlah aku dengan jodoh dari golongan yang baik..Ya Allah..KAU bantulah hambamu ini ya Allah..sesungguhnya aku sangat memerlukan semangat yang kuat ya Allah..kuatkanlah diriku dalam menepuh kehidupan yang penuh cabaran ini..
Ya Allah..
alangkah indahnya jika ku dikurniakan keluarga yang bahagia yang sentiase dalam keharmonian..ya Allah ya tuhanku..kelak jika ku dipertemukan jodoh,dan ku akan berumah tangga,KAU berikanlah kedamaian dalam rumah tangga ku..sesungguhnya aku telah tidak berdaya hidup dalam kesedihan..


26mei

semalam hari yang penat..
dalam kepenatan tetap tak dapat tidow..
urmm..malas nak citer sal soal hati nie kan..huk2..
wat sakit hati jewk selalu2 nyerr..urmm..

urmm..semalam aku ngan ummi g dengar ceramah sal something nie..
urmm..aku mcm berminat kot dengan mende alah tue..
uhuk2..yelah mane x nyer.seme nyer di taje..huk2..
kite just uruskan jewk..
urmm..tapi untuk dapat mende tue..
kene hadir temuduge jugak..wawawawawa...
nie yang leceh nie lau kene temuduge2 nie..
tapi pape pun aku tetap na cube..
mungkin nie peluang aku kan..
kate nak jadi kaye..hua2.. (senget jewk)
urmm..xdewk la..fokus pade kerjaye kann..
nie dah ade pluang ape lagi..ehe..
adoihh..tapi tengah pikir gak..
nak wat networking ke x..urmm..mcm malas jewk na wat networking..huk2..
urmm..xpe la..insyaAllah..lau ade rezki seme nye akan menjadikan..
cume yan perlu kite lakukan adalah usaha+doa..kemudian kenelah tawakalkan..
=)
peluang dah ade..cume kite perlu rebut jewk pluang yang ade tue kan..
umur ku pon da 20an..xkan la xreti2 ag kot na cari income sendiri..
sampai bile na harap duet parenz jewk kan..urmm..
huk2~ tp serono gak dengar ceramah smlm tue..
huk2..tapi diewk just na pompuan jewk..
pompuan MELAYU..ehe..
adoih..cepat2 la abes L.I............~
kebosanan dah wat keje y aku xsuke nie..huk2..
(lecturer bace nie kompem kne mare)huk2~
28mei2010 besday abah..uhuk2..
urmm..~(still thinking nak wat suprise ape nanti)

????

I don't know what it is that makes me love you so
I only know I never want to let you go
'Cause you started something, can't you see
That ever since we met you've had a hold on me
It happens to be true
I only want to be with you
It doesn't matter where you go or what you do
I wanna spend each moment of the day with you
Look what has happened with just one kiss
I never knew that I could be in love like this
It's crazy but it's true
I only want to be with you
You stopped and smiled at me, asked me if I'd care to dance
I fell into your open arms and I didn't stand a chance
Now listen honey, I just wanna be beside you everywhere
As long as we're together honey I don't care
'Cause you started something, can't you see
That ever since we've met you've had a hold on me
No matter what you do
I only want to be with you
You stopped and smiled at me, asked me if I'd care to dance
I fell into your open arms and I didn't stand a chance
Now listen honey, I just want to be beside you everywhere
As long as we're together honey I don't care
'Cause you started something can't you see
That ever since we met you've had a hold on me
No matter what you do
I only want to be with you
No matter what you do
I only want to be with you

luahan hati

Pertama kali ku bertemu denganmu
Sayunya hatiku merindui dirimu
Walaupun baru kita bersua muka
Namun aku telah jatuh cinta

Pertama kali ku bertemu denganmu
Hatiku terpaut melihat senyumanmu
Aku mengharap engkau menerimaku
Kerna aku bersedia menyintaimu

Akan ku renang lautan yang berapi
Membuktikan kehebatannya cinta ini
Tetapi jikalau kau meninggalkan aku
Terhiris hati ini, terguris jiwa ini
Menangis tk berlagu...

Biarpun ombak yang merubah pantai
Kasihku tk akan hancur berderai
Biarpun hari berganti hari...
Dirimu tetap ku nanti...

Sayangku pimpinkan tanganmu
Menuju mahligai bahgia
Kita bersama nikmati kisah cinta
Hidup bagaikan di syurga...

NTAH


I MISS YOU
SAYE RINDU AWAK
I MISS YOU
SAYE RINDU AWAK
I MISS YOU
I LOVE YOU
SAYE RINDU AWAK
I MISS YOU
SAYE RINDU AWK
I HATE YOU~


Selasa, 25 Mei 2010

hari nie pagi2 la terus g opis ummi..
sebab ummi na ajar something sal taking off~
urmm..taking off???urmm..
besh jgk wat taking off..i like..
sape y na amik QS kene la taw sal taking off nie..
sb taking off ni ade kaitan jgk dengan QS.. =)
saye suke QS..tapi lau de rezki leh la sambung.. =)
terase nak sambung blajar lagi la..urmm~

taking off oh taking off~
urmm..hari nie xdek mood sangat2..
pagi nie ok lagi..buat2 happy jewk la..
urmm..arinie ummi mcm happy jewk..xtaw nape..
ehe..xpe la..bgus lah ummi happy.. =)
urmm..ummi nampak cantik la rinie..ehe~

urmm..hari nie kan ummi..
xtaw la knape..rase cemburu sesangat..
urmm..nak2 bile on facebook..
ummi....xtaw la knape..ummi...
ummi...knape diewk wat mcm tue ummi??
diewk saje2 atau betul2 nak sakitkan ati along??
urmm~
ntah la..ummi..happy2 slalu..
nak jadi kuat mcm ummi..
nak jewk dengar nasihat ummi..
tapi ummi..xreti la na wat mcm tue..urmm~
lupekan diewk..and try untuk mencintai orang y mencintai kite..
urmm..pernah dah cube..tp xmampu..urmm~

ummi..na nanges ase..
tapi xpe la..diewk banyak da sakitkan ati along ummi..
along da xtahan ase..
along co0l jewk la..sb along xtaw diewk sayang along ke x..
urmm..xpe la..Allah kan ade..=)
Allah lebih menyayangi along kan ummi.. =)
sayangggg ummi~~~
ummi..lau diewk bukan jodoh utk along cne??urmm...
xpe la..diewk pon de ramai pilihan jgk..
biarlah diewk pilih y terbaek utk diewk kan ummi..

tapi along sayang die sangat2..
urmm..ape y harus along wat ummi??
nak terus terang along xberani..
lagi pon..urmm..ntah la..along ase diewk x sayang along..
urmm..sampai hati diewk ummi..urmm..
ummi..diewk tu baek bagi along..selese kot kawan dengan diewk..
urmm..tapi....ntah la..
urmm..ummi..knape mcm nie ummi???
along pernah sakitkan hati orang laen ke ummi??urmm~

Isnin, 24 Mei 2010

24mei2010

hari esok saye tak jadi cuti..
kenape saye tak jadi cuti??
sebab abah saye pergi kolumpur esok..
urmm..kalau abah tak ade,xpayah la saye cuti..
cuti pun sebab nak uruskan something~
something yang amat penting..
urmm...petang tadi hantar kueh kat rumah aunty h..
uhuk2..adek aku ckp rumah bakal mak mertua..uhu~
urmm..tadi g lah hantar kueh..tup2,aunty suh singgah jap..
urmm..aunty dah lame xjumpe saye..urmm..
aunty pesan suh datang malam nie berzanji dan solat hajat..
boleh doa mintak dipertemukan jodoh yang baek~
(dalam hati ku...huh,aunty nie tahu2 jewk org nak doa ape)ehe~
urmm..tp hajat ku bukan sekadar jodoh..
jodoh no3 dalam hajat ku..
yang pertame dan kedua adalah kebahagiaan dan kekayaan..
uhuk2..urmm..jodoh pun penting..
tapi wat mase nie lebih baek fikirkan untuk majukan diri dahulu..
betul x kawan2..ehe..urmm..

baru jap tadi buke facebo0k..urmm..saye xtahu la na ckp pe..
urmm..xper la..asalkan korang semua bahagia ya~
^_^

kerja yang boss bagi tadi ade yang aku fahamm..
tapi ade jugak yang aku xfaham...
urmm,mcm na start wat mlm nie..
tapi xdewk mo0d la plak ase.. =)

dah la tadi,aunty2 kate ku semakin TEMBAM~
wawawawa...ye aunty saye tgh diet la nie..
sy pon xmoh temuk2..ehe..xlawa kan aunty..
tp comei kott..aha..aunty2..uhuk2!~

senget

aihh..balik sesorang tgh hari nie kat rumah..wawaawa..
dah la laporr..uhuk2~
urmm..abah amik kat ofis td..
pastu dr rumah kene drive g opis..uhuk2~
kat rumah td masak maggi..uhuk2~
dan2 megi tue hangus..wawawa...
mampus kne marah balik nie..ehe..
dakper la terime aje la dugaan edup..ahaha..(senget)

urmm..malam nie ade solat hajat kat surau rumah aku.
ehhe..dop taw ag leh g ke x...uhuk2~
tp ase mcm leh g jewk..
lau x..ummi jewk la y gi malam nie..ehe..
mlm nie dak kechik ade kelas tambahan..urmm...
layan jewk la..urmm..sabow jewk la..uhuk2~

diet2 gaks..tp jangan sampai menyekse diri sudeyy..ehe..

pahit tp manis


semalam seharian kot duk rumah..
sangat borimm..
pastu kemarin ade sumone nie ckp na bg sumting..
urmm,bru teringat kat diewk..
so petang smlm kuar la..dah alang2 ummi suh anta
tebu kat rumah mak sedare kat sg isap..
jumpe la diewk jap..
urmm..tp pas jmp tue engat na g ECM..
sb mel n agie da ajak da petang tue..
tapi.........................................
plan seme xjd..aha~
y jd cume g sg isap jewk..and jumpe dgn sorg pocikk nih~
uhu..urmm...~

sbb ape x jadik ekk?aha..
isk2..sungguh memalukan..pengalaman pertame untuk tayar pancit..
dah la dekat highway bukit rangin plaks tue..hwaaarr~ T_T
memalukan sungguh..urmm..ramai kot org duk tengok jewk..
mujur lah ade teman..huk2..lau xdek..aha..dop taw la na ckp..
ptt la ase xsedap ati jewk..rupenyer tayar na poncit..hua2..
adoihh~malang sungguh nasib anok dare nih..aha..
y mbe aku nie ciap call mbe diewk ag mintak tolong..
aha..tp aku xbg diewk call..diewk tetap gak na call..adoihh..
urmm..aku xsukew nyusahkan orang len..
aha..1st try senirik duluw cne na buke tayar..
aha..ternyater aku xreti buke..aha..
pastu call la adek ku..ehe..
alhamdulillah diewk ade kt tanah putih..g mancing
then die ngn cousin aku mai jgk akhirnya..
syukur bgt..dah xtahan kot duk kat tepi jalan tue duk sengeh2 aha..
adoihh..dan2 kne belebe dgn adek aku.. hua2~
terime aje la..wawawawa..~
sb memg x reti pon..aku terime jewk la..malas na betha..aha..


engat na g ECM pas tayar da ok..tp malas da la..
uhuk2..mood da terbatas..aha..sbb tangan da kotor..
uhuk2..muke pon da comot kot..kot..yiiiihuuu~hua2..
urmm..tp ape kan dayer kne jgk g rumah mak sedare..
ye lah..alang2 dah smpi bukit rangin g jewk la...
uhuk2~urmm..jmp ngan pocikk tue..adoihh..
dapat chocolate rupenyerr..
thanx2..makasih2.. ^_^
i like it..sukew2..ehe..
tapi bl balik rumah uhuk2~
di soal oleh ummi n dak kechik~
adoihh..sape bg chocolate tue..uhuk2~
urmm..jawab mbe..~adess..
huhu..tny pulak mbe tue sape...
dekat ummi jawab jewk la ............
urmm..y xleh blar dak kechik..adoihh..
sesibuk sungguh pggl name ...........
sangat gediks!~
tapi pape pon thanx eh mr ChOcOlate~~
nanti orang blanje awok pulak ekk~uhu~

tp kenangan semalam sangat xleh dilupekan..
wawawawa..
xmoh dah drive sesorang pasnie..
esau+takutt~~

♥takecare always♥
♥happy always♥
♥senyum sokmo♥
♥good luck♥
..♥baik baik slalu des♥..

Jumaat, 21 Mei 2010

setiap kali

Setiap kali mendapat nikmat
jarang kusedari itu pemberian-Mu
terkadang rasa itu kerana
segala usaha dan penat lelahku sahaja

setiap kali ditimpa musibah

kumengeluh risau bertambah gelisah
hingga terlupa pada-Mu Allah
tempat kembali segala masalah

oh Tuhan Yang Maha Penyayang

leraikanlah aku dari keluh kesah
yang membelenggu jiwa dan fikiran
ditambah dengan hasutan syaitan

kurniakanlah kepadaku ketabahan

singkapkanku hikmah segala ketentuan
Moga sinar-Mu berikanku pedoman
Hanya pada-Mu segala ketetapan

oh tuhan yang maha penyayang
leraikanlah aku dari keluh kesah
yang membelenggu jiwa dan fikiran
ditambah dengan hasutan syaitan
durjana yang sentiasa mengarahku
kepada kemurkaanmu
kurniakanlah kepadaku ketabahan
tunjukkan ku hikmah segala ketentuan
Moga sinar-Mu berikanku pedoman
Hanya pada-Mu segala ketetapan
Ya Allah kau redhailah diri ini

seandainya diri ini

mampu meraih cinta keredhaan-Mu
seandainya akulah insan yang terpilih
pimpini hidupku

geramm

terdetik di hati untuk mempermainkan perasaan orang..
urmm..
mengape kejadian seperti ini sering terjadi???
urmm..i hate MAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
huh...mule menjadi anti-lelaki..
huk2..
(pengakuan y ikhlas)huk2.,,..
urmm..bukan pe..lelaki sekarang mengape lah
lelaki y baek,
semakin hari semakin pupus..
kalau ade lelaki y baek pon dah jadi laki orang..
urmm...
tapi xnak lah sampai mengganggu rumah tangge orang laenkan..
kalau lelaki boleh maenkan perasaan perempuan...
why not perempuan maenkan perasaan lelaki jgk..
perempuan bangun lah..
jangan leka dari semua nie..
lelaki bukanlah segala2 nya..
jangan menangis kerna kecewa dengan insan y bernama lelaki..
sy semakin hari semakin benci...
mereka nie x pandai na hargai perempuan..
tapi sebaliknya pon ade berlaku jgk..perempuan pon ade jgk kan..
tapi dlm situasi aku memg kebanyakkan nya lelaki y
suke mengecewakan perempuan..
pengalaman membuatkan ku menjadi takut
untuk menjalinkan hubungan dengan mane2 insan y bername lelaki..
sebab tue la sukar utk aku menerima insan y bernama lelaki dlm hidupku..

lebih baek kite merelakan orang y kite sayang edup bahagia.,.
jika itu y di mahukan..
urmm,...mgkn dengan kite die sukar utk tersenyum..
tapi buatlah pilihan..
jangan lah tamak sangat..
nti y laen akan terluke..dan lebih terluke..
biar lah sebelah pihk sahaje y terluke..
andai nya die y lebih kaw sayang,better kaw lepaskan jewk lah
yang lagi sorg nie..jangan kaw gantungkan nya tanpa tali..
uhuk2..(sangat skema ayat aku)...huhu...
aku geram la lelaki y suke mempermainkan persaaan perempuan nie..
nie baru kapel..blom lg kawin..
kalau kawin mcm mn la agaknyer kan..
uhu...~~~~~~~~~~~~~~~~
menakutkan sungguh nak hadapi dunia nie...
huh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!~~~
gerammmmmmmmmmm~~

Khamis, 20 Mei 2010

urmm

I'm a lover and a fighter..
I get angry easily and I'm working on it..
I have a weakness for sweet talkers,
but I'm learning to handle it..
I don't let many people in but once they're in,
they're there forever

rinduww

Sehingga saat ini, aku masih teringat akan dirinya
aku sgt merindui dirinya,
sgt merindui sahabatku yg tlh pergi itu..kerana aku sgt merasai kehilangannya
dan setiap kali aku teringatkan dirinya,aku pasti menghadiahkan "kalam dari yang Maha Agung" untuknya
Buat temanku Mohd Firdaus Bin Ismail ,
...moga dirimu tenang dsana duhai sahabat
mga tmptmu di syurga FIRDAUS
syurga yang seindah namamu
semoga persahabatan ini kekal hgga ke SYURGA

Rabu, 19 Mei 2010

~

syukur alhamdulillah.. ^_^
diewk dapat rslt ok walaupun x dekan kan..ehe
..tumpang gembire utk kamu~


hari nie puasa..huh..tetibe arini banyak pulak keje
petang tadi..adehh..kul 6.20 ptg td balik..
urmm..p amik ummi pulak td..uhu..
tggu ummi jmp contractor jap td..
kul 7 ptg gaks la gerak dari office ummi..
urmm,dah balik dari office ummi terus g rumah wan..
amik adek2 plaks..urmm..
tadi buke puase pon dalam kereta..=)
syukur alhamdulillah..
ummi belikan air kotak soya..yeahh..i like it..ehe..
da mcm mase bulan ramadhan plak ase..ehe..
tadi berbuke dengan air soya + buah betik..
alhamdulillah..uhuk2~~
balik rumah ummi wat nasi goreng..cedappnyerr..
tapi xleh makan lorr..uhuk2..
puase nasi start hari nie..uhuk2~~
urmm..esok harap2 mood puan baek..
urmm..xsabar ase na abes li..uhuk2..
cepat2 la abes li..hwaarrr... T_T

urmm..awk..jgn terus wat sy rase serbe salah boleh x??
urmm..sy tahu awk baekk..
tp sy xbaek mcm awk anggap tue..urmm..sorry~

...

Be lifetime's lover till death
take us apart and till
Allah's blessing on us

♥takecare always♥
♥happy always♥
♥senyum sokmo♥
♥good luck♥
..♥baik baik slalu des♥..

19mei2010

sudah lame x update blog ku ini.
uhuk2..semakin malas untuk di update..
uhuk2..perasaan malas semakin hari semakin menjadi2 nih..
sangat bahayer lau macam nie...uhuk2..
urmm..cmner nie na jd rajin???

mode masih dalam sedeyy..
urmm..cne nie..
urmm..
urmm..

tension jewk makan..uhuk2..
berat pon da naek..wawawa..
hari nie kite puase..
engat na p jogg petang kang..tapi xtaw la
sempat ke x..sb xsure ag balik kul bape..
urmm..esau2..
bahayer2..uhuk2..
balik kang nak tidow jap..uhuk2..
sangat mengantuk.tp still memikirkan masalah..
dah la pagi tadi dapat mesej ag..smlm dah la
dapat mesej mcm tue..sangat x suke bile kne push2..
orang dah mengaku x..percaye jewk la..
cakap ye jewk kang baru tahu..uhu~

satu perkare y orang paling geramm..
bile manusia ckp die redho dgn semua y berlaku..
urmm..sehinggekan org xsuke dengar perkataan redho..
ye lah..mane x nyer..ramai sangat orang di sekeliling aku nie
suke ckp redho..tp hakikatnyer diorang x redho pon pd ketentuan tue..
urmm..knape lah kan..urmm...

suke luahkan kat blog..
uhuk2..ag pon..orang bukan sae pemilk blog nie kan..=p
cume sesetengah jewk y tahu...yiiiiihuuuuuu~

urmm..kebosanan dalam hidup..
kemanakah hala tuju ku???
urmm..di manakah jalan kebahagiaan itu...uhuk2~
xlame dah musim cuti sekulah..beshnyerr..
uhuk2..musim orang kawin jgk kan..ehe..
urmm..besh kot lau kawin..aha~senget..
tp besar tanggung jawab bl dah de family kan..
tapi besh kot..sb de orang sayang kite..
wekkk22...uhuk2..blablabla..nonsence..aha~
tapi......pasti indahkan..=p

urmm..ape2 jewk la cik adik weh..uhuk2..
xsabar na abes li..pas abes li na mencari pekerjaan..
urmm..payah edup sekarang nie..urmm..
duk rumah pon bukan wat ape..on9 fb jewk..
bosan gak on9 fb nie..banyak hipokrit dari benar..
uhu~


Ahad, 16 Mei 2010

16 mei 2010

syukur alhamdulillah..
semuanya hampir pulih..
tapi masih belum pulih sepenuhnya lagi..
urmm,berkat kesabaran mgkn akan mengatasi segalanya..
insyaAllah~~

perubahan semakin hari semakin membuah hasil..
hopefully perubahan yang baek ini akan kekal..
insyaAllah..~
ku tidak berharap banyak ya Allah..
cume y ku harapkan
kebahagiaan dan keamanan dalam keluarga..
itu sahaja..
kau lindungilah keluarga ku ya Allah..

semalam x jadi keluar dengan sis..
sbb smlm tetibe jatuh sakit..
urmm,tahun nie banyak sangat sakit..
knape ye??urmm..mgkn ujian buat ku...
Banyak sangat dosa kot..huhu..
ntah lah..hanya Allah y tahu...

apakah perasaan anda apabila mendapat tahu
y anda hanya tinggal kurang dari 6bulan je lagi untuk hidup??
urmm...............................
smlm ku bertanya pd salah sorg sahabatku..
dan die berkate pd ku,jgn na mengarut..
urmm...die minta ku jgn memikirkan tentang ini..
ok la..xmengape..urmm~~

syukur alhamdulillah
kerna hari ini aku masih boleh bernafas
dan menunaikan ibadah mu ya Allah..

ya Allah...
kuatkan lah diriku..
kuatkan semangatku..
kuatkan juga hatiku ya Allah~

selagi bisa tersenyum..
kite perlu tersenyum..
=)
urmm...aku cume inginkan hidup
bersame orang y ku sayang
dan melihat mereka bahagia.. ^_^
insyaAllah..jika di izinkan Allah~
=)

Jumaat, 14 Mei 2010

14mei2010

hari nie seperti biase..
pergi kerje awal pagi..huk2..
arinie sejam kot tggu kat depan ofis..uhuk2..
sb kunci de pade staff..huk2..aku cuti 2hari..
urmm...tp xpelah..xkesah pon..=)
urmm...pastu tgh hari balik rumah..
tolong adek ku kemas barang untuk gi camping..uhuk2
terase sunyi pulak rumah rinie adek xdewk..urmm..
sunyi la plak..wawawa..
arinie tidow sesorang jewk la..huhu..
tapi kelakar la..ehe..adek2..
gi camping pon masih bawak bantal busuk diewk ag..ehe..
macam2 la adek nie..
urmm,abngah??urmm..xtaw la na cakap..
esok poksu and kaxen aku na g mancing..
katenye nak mancing kat sg lembing..urmm..
xtaw la na join ke x.. =)
tapi mcm besh jewk kan g mancing..
tp mlm esok na kuar dengan sis ku.. =)
lame dah xjmp..ehe.. her name is anyss.. =)
hopefullly plan kitorg untuk kuar malam sok jadilah.. ^_^

urmm..teringat pulak..
dalam kehidupan nie..
xsemua ape y kite nak akan dapatkan..
dan xmudah untuk kite senangkan hati semua orang..
yelah..kite kan hanya manusia biase..
urmm..maaf lah kalau ade y terase dengan sikap aku..
tapi siyes aku xsuke la orang y baru kenal
dah anggap macam dah lame kenal..
urmm..what i mean?
urmm..ok la..nmpk memg macam aku mudah rapat dgn orang..
tapi hakikatnya..aku sangat susah nak rapat dengan orang..
ape y paling aku xsuke..bile orang na kawan dengan aku sebab
orang tue dah tahu background family aku..
ape seme la..
apsal na kawan dan rapat dengan aku bila
dapat tahu aku ...........
urmm..sangat xsuke..sb tue lau na berkawan aku lebih suke kalau orang
xtahu background family ku..urmmm~~
sorry la ehh...urmm..
nak kawan bley..tapi dah tawar hati kot.huhu..

pagi tadi subuh2 lagi de orang anta mesej...=)
sangat suke bila dapat mesej dari diewk..
teringat mase dulu..ms time exam..
slalu maen tukar2 mesej lawa2 dengan diewk.. ^_^
macam budak2 jewk kan..ehe..
tapi pape pon ok la..huk2..
cume de sorang temanku nie..huh..
xtaw la na kate..bangun ke x subuh pon ku xpasti..huk2..
hopefully awak akan berubah ok!!~
semoge awak di berikan petunjuk..dan dilembutkan hati seperti mana
yang awk mahukan... ^_^
insyaAllah..
awak boleh buat..cume awk kene lawan perasaan malas awk tue..
jangan cepat putus ase ok!~huhu..
(macam la diewk bc)aha..(senget jewk)!

Khamis, 13 Mei 2010

~~

Munajatku padaMu Tuhan
Ampuni dosa kumasa silam
Sempurnakanlah kehidupanku
Murahkan rezeki dengan nikmat-Mu

Jadikanku hamba bertaqwa
Tiang iman untuk agama

Munajatku padaMu Tuhan
Ampuni dosa sekalian insan
Sempurnakanlah hidup kami
Murahkan rezeki dengan nikmat-Mu

Jadikan kami hamba bertaqwa
Tiang iman untuk agama

Laaillahaillallah
Jauhkan aku dari siksaan
Api neraka yang panas
Membakar manusia ingkar di dunia

Muhammadurrasulullah
Terimalah ku jadi umatmu
Ku pohon syafaat darimu
Beratkan neraca pahala kunanti

Aku aniaya...
Diri sendiri selamanya
Ku tak tertanggung...
Duka dan dosa silamku

dugaan

lagu muhasabah cinta nie pernah aku letak kat blog aku dulu~
tahun lepas kalau xsilap ku la...urmm,lirik lagu nie
sangat menyentuh hati..sungguh menusuk...
tiada kata2 lain selain ucapan syukur kepada mu ya Allah..
Ya Allah..kuatkanlah hatiku..
kuatkan juga semangatku ya Allah..
lindungilah daku dari putus asa..
ya Allah..benyak dugaan dan ujian y telah kau berikan kepadaku..
kau permudahkanlah segala urusanku ya Allah..
peristiwa kelmarin sangat mengejutkanku ya Allah..
segala galanya sungguh memalukan..tapi apakan daya ku ya Allah..
aku xmampu untuk masuk campur dan leraikan semua masalah itu ya Allah..
ya Allah,Bantulah hambaMu ini..

aku cube untuk gelak borak dengan rakan2..
minta cuti untuk keluar dengan teman2 supaye aku tidak
memikir semua masalah tue..tapi semuanya
plastik..hipokrit..apabila bersama teman aku boleh utk gelak,
tapi apabila pulang ke rumah?hanya Allah sahaja tahu..
dalam fb pon leh gelak2 tp hakikat sape y tahu..
gelak untuk hilangkan kesedihan..tp sebaliknya
menipu diri sendiri..menghiburkan hati y terluke..
ku ade call sumone y aku sayang..tapi xpernah na angkt fon..
urmm,,,xpelah..aku xpenting kot dalam hidup dia..
urmm,y penting hargailah saat2 yang masih ada..selagi nyawa masih ade..
hargailah orang y tersayang,...mahu saje menangis selalu..tapi jika ku menangis
pasti ummiku sangat risau..pasti ummi xmahu luahkan masalhanye kepade lagi..
sungguh pun itu..ummi lagi banyak beban y terpikul..aku hanya sedikit sahajekan..
urmm..kuatkan lah ummi ku ya Allah..tabahkan jua hati ummiku..
hari nie aku mintak cuti lagi sekali kerana xlarat untuk ke office..
sampai bilakah semua ini ya Allah~
bilakah akan berakhir semua ini ya Allah..

berikanlah hidayahMu kepadaku ya Allah..
ringankan lah bebanku ya Allah..

tunjukkan daku jalan y benar ya Allah..
jalan y engkau redhai..~
kau lindungilah keluargaku ya Allah..
andai kate diriku tidak mampu untuk bertahan dengan dugaan ini,
kau bantulah aku ya Allah..kau kuatkan diri ku..
tabahkan hatiku..permudahkan segala urusanku..~

♥takecare always♥
♥happy always♥
♥senyum sokmo♥
♥good luck♥
..♥baik baik slalu des♥..


tafakur

Ya Allah... Ya Allah...Ya Allah... Ya Allah...
Ya Allah... Ya Allah...Ya Allah... Ya Allah...

Di keheningan malam,Tafakur di kesyahduaan
Merindui janji-Mu Tuhan,Bantuan di perjuangan
Kutitiskan air mata,Taubat segala dosa..
Moga terangkat penghijap kalbu
Antara kau dan aku..

Di keheningan malam,Tafakur di kesyahduaan
Merindui janji-mu Tuhan,Bantuan di perjuangan
Kutitiskan air mata,Taubat segala dosa
Moga terangkat penghijab kalbu
Antara kau dan aku

Ya Allah ya Tuhanku,Kusujud pada kudrat-Mu
Kuserahkan jiwa ragaku,Pada takdir iradhat-Mu
Pimpinlah daku dalam redha-Mu
Kasihi daku dalam rahmat-Mu
Hanya pada-Mu aku mengadu
Ya Allah ya Tuhanku

Di keheningan malam,Tafakur di kesyahduaan
Merindui janji-Mu Tuhan,Bantuan di perjuangan
Kutitiskan air mata,Taubat segala dosa
Moga terangkat penghijab kalbu
Antara kau dan aku

Ya Allah ya Tuhanku
Ku sujud pada kudrat-Mu
Ku serahkan jiwa ragaku
Pada takdir iradhat-Mu

Pimpinlah daku dalam redha-Mu
Kasihi daku dalam rahmat-Mu
Hanya pada-Mu aku mengadu
Ya Allah ya Tuhanku

Ya Allah ya Tuhanku
Ku sujud pada kudrat-Mu
Ku serahkan jiwa ragaku
Pada takdir iradhat-Mu

Pimpinlah daku dalam redha-Mu
Kasihi daku dalam rahmat-Mu
Hanya padamu aku mengadu
Ya Allah ya Tuhanku

Ya Allah... Ya Allah...Ya Allah... Ya Allah...
Ya Allah... Ya Allah...Ya Allah... Ya Allah...

Isnin, 10 Mei 2010

pendam2....
saket kepale ase..huk2..
asek2 aku jewk y di salahkan..
urmm..ntah la.......................
biler pendamm muler la ase nak demam..
huhuhu..mujur da telan obat td..huhu..
please...sumone make me hapPy..
i need sumone...huk2..
lau xdek xpelah..na tdow..mlas jgk na berborak..hukhuk..


urmm..ade orang kate mendekati perempuan itu adalah sengsara..
tapi bagi perempuan pula pasti ade y mengatekan
mendekati lelaki itu adalah bahaner..
huhu..

masing2 ade pendapat masing2..
cariklah maksud dalam diri sendiri ok..huhu..


Kenali diri Anda lebih jauh

tadik try jawab soklan nie..urmm..byk jugak y persamaan dengan aku..huk2..urmm..

Dear ......, di bawah ini adalah hasil Test Kepribadian Anda:
Siapa diri sejati Anda: Anda penuh energi dan kepercayaan diri. Anda tidak dapat diprediksikan, dengan suasana hati berubah secepat lautan. Anda mungkin kadang-kadang menjadi tenang dan diam, tapi tidak pernah lama.
Pandangan Anda pada diri sendiri:
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Orang lain menemukan Anda sangat menarik
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Namun Anda benar-benar menyembunyikan diri sejati Anda
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Teman-teman Anda mencintai Anda karena Anda adalah pendengar yang baik
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Mereka mungkin akan tetap mencintai Anda jika Anda belajar untuk menjadi diri sendiri dengan mereka
Jenis pacar yang Anda cari:
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Anda tidak semata-mata untuk mencari cewek / pacar - Anda mencari pasangan hidup Anda
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Mungkin Anda harus lebih berpikiran terbuka tentang siapa Anda menghabiskan waktu bersama
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Orang yang Anda cari mungkin menyembunyikan pesonanya di bawah eksterior
Kesiapan Anda untuk berkomitmen hubungan:
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Anda lebih suka mengenal seseorang dengan baik sebelum memutuskan apakah Anda akan berkomitmen untuk hubungan
Keseriusan cinta:
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Anda memiliki taktik yang sangat masuk akal ketika mendekati lawan jenis
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Dalam banyak cara orang menemukan keterusterangan Anda menarik
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Sehingga Anda akan menemukan diri Anda dengan banyak tanggal
Pandangan Anda tentang pendidikan:
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Pendidikan sangat penting dalam hidup
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Anda ingin belajar keras
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Belajar sebanyak mungkin
Pekerjaan yang tepat untuk Anda:
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Anda orang yang praktis
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Akan memilih pekerjaan yang aman dengan penghasilan tetap
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Mengetahui apa yang Anda ingin lakukan adalah penting
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Menemukan pekerjaan tetap melakukan hal itu
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Anda akan ditetapkan untuk hidup
Bagaimana Anda melihat keberhasilan:
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Anda yakin bahwa Anda akan sukses dalam karir pilihan Anda
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Tidak akan menghentikan Anda dari mencoba
Apa yang anda paling takut:
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Anda prihatin tentang gambar Anda
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Cara orang lain melihat Anda
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Ini berarti bahwa Anda berusaha sangat keras untuk dapat diterima oleh orang lain
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Sudah waktunya bagi Anda untuk percaya kepada siapa Anda
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Bukan apa yang Anda kenakan
terime atau tidak??
huk2...............
ntah la..jangan pakse leh??huk2..
tengah hari ase nak balik..
ummi...................nak balik..jgn lupe amik orang.......
huk2..xlarat...dah la bosan..sakit lak tue..huhuhu~
huk2..nak balik..nak balik..

xdek mood..

♥BSB ♥

Show me the meaning of being lonely

So many words for the broken heart

It's hard to see in a crimson love
So hard to breathe
Walk with me, and maybe
Nights of light so soon become
Wild and free I could feel the sun
Your every wish will be done
They tell me

Show me the meaning of being lonely
Is this the feeling I need to walk with
Tell me why I can't be there where you are
There's something missing in my heart

Life goes on as it never ends
Eyes of stone observe the trends
They never say forever gaze upon me
Guilty roads to an endless love (endless love)
There's no control
Are you with me now?
Your every wish will be done
They tell me

There's nowhere to run
I have no place to go
Surrender my heart, body, and soul
How can it be
You're asking me
To feel the things you never show

You are missing in my heart

Tell me why can't I be there where you are?

bowim2...ehe

hari nie pagi2 lagi dikejutkan dengan 1 mesej..huk2..
urmm..mesej??adehh..malas la balas..xdek m0od..huk2.
bangun jewk pagi nie ase mcm malas jewk na g kejer..
hiuw...ase na mintak cuti jewk..tp malas la plak..
urmm..g je la kejew..kang kene marah plak lau xdtg kejew..
huk2..sampai2 kat opis dpat mesej lagi..huk2.
tp kali nie dari staf kat tmpt aku kejew..huk2..
mesej diorg xmasuk opis pagi nie sb ade hal kat luar..
ok2..aku pon xkesah..huk2~..
urmm..pastu online la facebook..dah la smlm kne [erli kaw2 ngn
abg sepupu aku..haha..bior r..sebuk jewk..kihkih..
tp malam smlm kau on9 jap je..pastu aku kuar jap g kedai ngn bank..
dalam dekat2 kul 11 baru balik..hehe..
taw plak die nak marah aku xon9..hua2..
padan muke..tue r len kali jgn perli2 org k..kihkih..

urmm..ok2..tadi dapat satu mesej dari tut........
hehe..urmm..sape tut tue??
biar jewk la..tp ape2 pon semoge berjaye des..
kasihan jugak tengok die..nak jgk tolong die..tapi orang sombong
susah la na tolong..tanye cket kate kite nak korek rahsia..
padahal kite na membantu nye saje..tp xpe la..
lau ade pape mesej or call jewk la..
nanti kite tolong kamu..huk2..semoge kamu akan berubah la..

urmm..pastu membe aku plak mesej..wawawawa..
ahaha..kenekan aku..kuang ajo tul..
aha..ajak g UMP..katenyer ade hal penting..kihkih
padahal su teman diewk je..sb diewk sesorg jewk g UMp..
hua2..aku lak ingatkan siyes r ade hal penting..
rupenyer diewk na g jmp PA diewk jek..
malas la ekut..dah la aku kne jage opis..
lau aku ikut sape na jage opis der..ehe..
dah pandai guner perkataan 'der' skrg..
hua2..terpengaruh lor..hikhik..

adoihh..kebosanan tahap gaban..........
ase mcm nak mesej jewk sumone nie..
tapi asenyer diewk xbangun tdow lagi kot,,.
tp ase mcm malas lak na kacau diewk..
diewk mesti dengan kawan2 diewk..huk2..
malas la kacau..huk2..
kang kate aku nyebuk plak..ahaha..
banyak tul mikir ouk padahal xcube pom ag..huk2..
tapi siyes malas na mencube..kang lau diewk xbalas kang mule la
malu sesorg..hua2..

adoih..kuat la membebel awok nih..huk2..
ala sy bosan lor..hua2..monolog bentar..hua2..

Ahad, 9 Mei 2010

lg sekali

feel empty...
huk2..arinie jewk ade orang merajuk..huk2..
lantak la diewk na majuk..
ku kesah ape kan..huk2..
sampai bile na majuk..hua2...
banyak lagi mende ku na pkir kan..

perasaan jeles menyelubingi diri...wawawawa..
weh jeles p berambus nuh..
i dont like u la jealous..huk2..

menci2...xsukew2 ade perasaan nie...
hwaarrr T_T
sob sob..

mau tidow..huk2..
sleep2..sok da kne kejew smuler..
hope ari selase dpt g site ag..uhuk2...
tadi paksedare ku da suh aku join kak lela g
site projek paksedare ku..ehehe..
i like this..but i hate jealous!!!!!!!
xnak pk2..xmoh pk2..huk2..
xmoh2...hwaaarr~


♥takecare always♥
♥happy always♥
♥senyum sokmo♥
♥good luck♥
..♥baik baik slalu des♥..

ummi

SeLaMaT HaRi IbU..
ehehe..ummi..selamat hari ummi =)
hari nie bangun pagi2 jewk kuar g sarapan kat luar..
ehehe..pastu ronde2 kuantan dengan family la..ehe..
tengah hari cket anta ummi kat rumah wan..
sebab katenyer ade buat makan2 cket..ehe.
gulai ikan sungai..sebab poksu beli ikan sungai semalam..
ummi la kene masak..ehe..anak dare diewk p mane?????
ehehe..anak dare diewk kene balik rumah
kene ngemas rumah and settle kan baju2 sekolah adek2..
anak dare diewk pon wat cake chocolate untuk umminya..ehe
urmm..ingatkan na ajak ummi makan malam mlm nie..huk2..
tapi ummi dah penat dah...ummi pon xbaper sihat..sakit tekak..
cian ummi..semoger cepat sembuh ummi..tadi along dah beli ubat sakit tekak,jangan lupe mam ubat ya ummi..ehehe...
adehh..td ms buat kek,dak kecik (adek ku)huk2..
nak beli adeah tapi xdop duet..aha..cian la plak..
so,bagi la gune duetku..huk2..
so diewk ajak p ECM beli adeah utk ummi..
ehehe..pusing 1 ecm last sekalik die pilih na beli jubah untuk ummi..
=) huk2.. dekat RM200 jugak..huk2..tapi siyes jubah itu cantik..ehe..
xpe lah..alaun praktikel ritue ade..sekali sekale beli barang y mahal untuk
orang tersayang ape salahnyer kan..ehehe..
biasenyer lau untuk orang yang tersayang aku xpernah nak berkire sangat..
ehehe..senang bile engok orang tersayang pon happy.. =)
kalau ummi nie mesti pikir 2 3 kali..yelah mane x nyer
Rm200 boleh beli mcm2 katenye barang dapur la..mcm2 lagi la..huk2
ummi memg ummi yang baik..=)
ummi selalu pikirkan tentang anak2 duluw..
jarang sekali pentingkan kemahuan diri sendiri..
urmm..ummi terima kasih ummi...
=)
sayang ummi..love u ummi...

Sabtu, 8 Mei 2010

~~~

Kadangkala aku rasa ingin luahkan segalanya..Rahsia yang tersimpan di dada sekian lama..Namun kelu terus membisu menatap wajahmu..Daku malu tapi tak mahu kehilanganmu..
Ucapkanlah cinta..Ucapkan ku saja yang kau perlu setiap waktu sepanjang hayatmu..
Ucapkan kau rindu..Daku yang kau mahu..Yang kau cari telah kau temui..
Ku tidak tertahan lagi untuk ku mengaku cintamu...

Dan kadangkala kita hanya sedar keindahannya..Apabila ia sudah tiada di depan mata..Tidak rela kulepaskan satu-satunya insan y berikan ku segala makna kehidupan..

Andai daku kau terima lebih dari kawan biasa..Daku kan setia tak kubenarkan kau berairmata..Andai kau terima cintaku
Daku kan belaikan tanganmu..
Di penghujung waktu kau dan aku di dunia~~

~~

Lautan takkan mampu menampung air mata..Mentari tak tersuluh..mendung ku di jiwa,Semakin bayang mu pudar
Semakin tersiksa dan tanpa ku rela..Gugur semangatku mengharung dunia..Mengapa harus kau mengalah..Pada dugaan kau menyerah..Sedaya ku tadah gelisah,Namun tanpamu aku rebah..Katakan ku masih di hati..Walau helah tak ku peduli..Asal lena tak dikejuti,Kerna ku masih bermimpi lagi.............
Mungkin kau dah berubah tidak seperti dulu,Mungkin dunia serba indah bila jauh dariku..Nyatakanlah kekurangan ku..Agar kan sempurna menghiasi hidupmu...Sebak kesepian tanpa belaianmu..
Tak sanggup aku walau sedetik ku kehilanganmu kasih..Kerana ku percaya cinta abadi selamanya..Biar hilang dalam genggaman..Cintamu akan ku kejarkan,Berdua bersatu hingga nafas terakhirku..

~

Jika ku tak bgn esok pagi,Sayangku kau jaga lah diri..Sentiasa ingatkan hati,Dirimu amatku cintai..Andainya dirimu kesusahan,Sujud dan mohon pada tuhan agar diberikan bimbingan
Meniti hidup bersendirian..Bila terasa sejuk...Pejamkan mata,bayangkan dalam dakapanku
Bila terasa rindu...Pejamkan mata,Kita bersua dalam lena...

Kalau ada yang sudi mengganti,Sayang...Lepaskan lah ku pergi..Kerna sayang seistemewamu,Berhak tuk dicinta dalam hidup..sayang,tiada apa yang kekal dalam dunia ini,namun yang pasti,senyumanmu ku tiada ganti,cintamu kan kekal abadi)

Ku berharap kau tak akan lupa,mengirimkan bekalan doa,Kita jumpa lah di sana nanti...

Jika ku x bgn esok pagi....

Jumaat, 7 Mei 2010

urmm..

pE0pLE 0wEz sAy dAt fwEns ArE 4EvA..

i sAid Luv hAs An ExpirEd dAtE..

kate2 di status mambe aku..urmm..cne la diewk skrg kan..
urmm..kerana lelaki semuanya jadi mcm nie..
urmm..rindu sama kaw...

jika di beri pilihan..antara persahabatan dan perasaan cinta pada sesorang..
aku akan memilih kmu terlebih dahulu wahai sahabat..ku rindukan kamu...urmm..~
take care~~

bagi aku,persahabatan dan perasaan cinta itu
same2 penting..tapi kalau di berikan pilihan
aku akan memilih sahabat..
kerna sahabat sukar utk aku ketemui..

urmm..selama mane kaw na berdiam diri??
urmm..harap sangat suatu hari nanti kite akan berbaek smula.
aku tahu kaw xsuke aku still berhubung dengan
orang yang aku sayang tue..tapi aku memg sayang die.,
dan aku pon sayang kaw jugak..

aku tahu kaw sangat marah akan aku..
sbb sayang kat orang y belum tentu lagi sayang aku..
tapi aku dah lame sayang die..
sampai sekarang aku xtahu sama ade die sayang aku ke x...

kalau di sebabkan hal nie kaw terase dengan sikap aku,
maaflah..tapi kaw pon kene lah berubah...
memg betul,aku sokong ape kaw ckp lelaki tak boleh berikan
kite jaminan kejayaan..yang boleh menjanjikan kejayaan adalah diri kite sendiri..
aku sokong..dan setuju dengan kaw sangat2..
tapi kaw kene lah berubah..jangan sebab kaw putus cinta
mbe2 jadi magse..urmm..
ku rindukan kaw..ku sayangkan persahabatan kite..
bila lagi kite akan bertige smule kan...urmm..
urmm???,...
happy forever??frenship forever??urmm??
urmm,skrg tggl berdua saja..tapi ku masih rindukan kaw..
ingat x janji kite duluw??
walau ape pun terjadi,kite tidak akan sesekali terpisah..
urmm..
perlukan mase dan ruang untuk masing2 berfikir..
~A.L.O.N.E~
sunyi..sepi..sendiri..

mahu sperti duluw2..
urmm...rindukan persahabatan kite ber3 sangat2..
miss u dear..

♥takecare always♥
♥happy always♥
♥senyum sokmo♥
♥good luck♥
..♥baik baik slalu des♥..

jomm santai2 dengar lagu~